Política

Fernández, a judici per un delicte de tràfic d'influències

L'exsecretari d'organització del PSC manté l'escó de diputat, però va renunciar al sou i a la militància

El diputat del PSC Daniel Fernández està acusat d'un delicte de tràfic d'influències i des del mes d'octubre està esperant que es concreti la data del judici. Fa un mes, quan es va conèixer l'obertura del judici, el diputat va renunciar al seu sou com a diputat, tot i que va optar per mantenir l'escó per tal que la causa es mantingués en el Tribunal Superior de Justícia de Catalanya (TSJC) per la seva condició d'aforat. D'aquesta manera, el parlamentari volia evitar que el procés contra ell s'allargués en el temps. Amb la pèrdua de sou, Fernández també va renunciar a intervenir i a votar en les sessions plenàries. Pel que fa a la seva relació amb el partit, el diputat, que quan es va donar a conèixer la seva imputació també exercia de secretari d'organització del PSC, ha abandonat de forma temporal la militància.

La fiscalia anticorrupció li demana dos anys de presó per haver pressionat l'alcaldessa de Montcada, Maria Helena Pérez, també imputada, perquè contractés una exalt càrrec del govern del tripartit malgrat que no havia superat les proves. Conjuntament amb Fernández i Pérez, també estan acusats l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i el seu germà Paco Bustos, regidor d'aquesta ciutat.

Aquestes acusacions formen part d'una peça separada del cas Mercuri, ja que es van posar al descobert quan la policia va intervenir el telefon de l'exalcalde Bustos pels casos de corrupció a l'Ajuntament de Sabadell. Entre les moltes converses gravades apareixien les de l'exalcalde i el diputat per designar a dit una oferta laboral a Montcada.

Dietes sospitoses als alcaldes

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC), presidida per Manuel Bustos, va pagar 294.615 euros entre el gener del 2011 i l'octubre del 2012 a quaranta-quatre alcaldes que formaven part de la seva direcció. Les xifres van ser aportades pels Mossos d'Esquadra i investigades per la jutge instructora del cas Mercuri. Els Mossos consideraven en l'informe que el que es pagava en concepte de dietes eren en realitat sobresous, ja que es tractava sempre d'una quantitat fixa mensual que rebien els càrrecs. El pagament d'aquestes suposades dietes també es va posar al descobert arran de les converses interceptades per la policia quan van intervenir el telefon de l'exalcalde Bustos per les sospites de corrupció a l'Ajuntament de Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia