Opinió

La columna

En Sinatra i la Gardner

Un dels moments culminants de la vinculació gironina i la cinematografia va ser el 1950, quan es va rodar a Tossa de Mar ‘Pandora y el holandés errante'

Per raons òbvies, Girona és un plató ideal per filmar-hi pel·lícules. Ara torna a estar de moda perquè serà l'escenari de la versió catalana d'Ocho apellidos vascos o per alguns capítols de la sèrie de televisió Joc de trons. Però la vinculació gironina amb la cinematografia arranca de molt més enllà. Un dels moments culminants va ser el maig del 1950, quan es va rodar a Tossa de Mar Pandora y el holandés errante, protagonitzada per l'actor i torero de moda Màrius Cabré i la gran Ava Gardner. Es veu que la senyora Gardner tenia una especial tirada cap a la cosa de les banyes, i entre còctel i combinat, va coincidir al llit amb el matador. La cosa no devia ser res de l'altre dijous perquè la dona més bella en fa una llastimosa referència a la seva biografia. Però l'escàndol multiplicat per la premsa de l'època àvida de latin lovers que deixessin el pavelló hispà el més alt possible, va traspassar l'Atlàntic. I va arribar a orelles d'en Frank Sinatra, que, mort de gelós, es va presentar a la Gavina de s'Agaró, on varen protagonitzar algunes de les escenes més notables de la història del luxós establiment, només superades molts anys després per la sèrie de Tricicle.

Aquesta vella història és només una anècdota entre les milions que han marcat la història de Hollywood però va servir per posar de moda i internacionalitzar el nom del litoral gironí arreu. Dissortadament, aquells somnis de turisme de possibles que encara planaven als anys cinquanta i seixanta es varen anar desfent a mesura que la cobdícia i l'urbanisme salvatge es van anar apoderant de la Costa Brava. Ara que alguns veuen tots els mals en els turistes que fan cap a les botigues cares o omplen els restaurants de moltes forquilles, que prenguin bona nota de com ha acabat la Costa Brava d'en Sinatra i la Gardner.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia