Els restaurants de la Part Alta potencien la zona com a destinació gastronòmica
Vint-i-cinc restaurants situats a la Part Alta de Tarragona han decidit unir-se en una associació per lluitar plegats per la promoció de la gastronomia dins del nucli antic de la ciutat. La primera acció com a col·lectiu la faran diumenge, a la plaça de les Cols i als porxos del carrer Merceria, en el marc de les Festes de Santa Tecla, amb la presentació de 25 versions diferents de l'espineta amb cargolins, el plat típic de la festa major. Es preparan 2.500 tapes –cada restaurant elaborarà 100 racions–, a un preu de 2 euros cadascuna; més un euro per la beguda, ja sigui una cervesa Rosita o un vermut Yzaguirre, les dues marques col·laboradores amb el nou ens. Tot i que, de moment, l'associació té 25 membres, la intenció dels associats és que s'hi adhereixin més restaurants perquè la difusió i la promoció de la Part Alta com a destinació gastronòmica sigui més gran. El president, Quintín Quinsac, va subratllar que «no es tracta de cap associació elitista» i va deixar clar que no giraran l'esquena a la resta de la ciutat, ja que el que pretenen és que Tarragona recuperi el prestigi gastronòmic. L'associació, que neix en el context de la posada en marxa del pla integral de la Part Alta, dóna feina a 300 persones i poden arribar a donar menjar simultàniament a 2.000 comensals. Les activitats dels restauradors seran constants i, segons van explicar, per carnaval tornaran a fer-ne una de pública.