El lector escriu

L'amenaça no és la concertada, és la manca d'alumnes!

Aquest diari publicava el 16/2/2015 la carta Escoles públiques de nova creació amenaçades, del senyor Jordi Estarlich Corominas, en la qual parlava d'escoles públiques noves que podrien tancar per manca d'alumnes. És comprensible que situacions d'aquesta mena suscitin descontentament entre les persones que han triat aquestes escoles. Però l'autor afegeix una consideració que en aquest context pot resultar equívoca: “Alhora que els centres concertats consoliden el creixement de les seves línies.”

Precisament estem en un moment en què, per raons demogràfiques, l'escola concertada no està creixent de manera significativa. Pot ser que algun centre consolidi alguna línia de més recent creació, però això és més aviat perquè la demanda dels pares ha augmentat i té alumnat suficient.

L'escola concertada, amb el mateix rigor que l'escola pública quan no arriba a un determinat nombre d'alumnes, perd automàticament el concert i, si aquest fet es repeteix, pot arribar a perdre la línia. En escoles petites, això significa la desaparició de l'escola.

Per tant, Sr. Estarlich, si alguna escola pública està amenaçada és perquè no té prou demanda, per bona feina que faci. El que amenaça aquestes escoles, per tant, no és la concertada, sinó la mala previsió que va representar la creació desorbitada de nous centres públics sense tenir en compte l'evolució de la demanda a mitjà termini. Ara cal racionalitzar l'oferta ajustant-la a la demanda i això té conseqüències –doloroses en alguns casos– tant per a la pública com per a la concertada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia