Societat

Milers d'estudiants es manifesten contra el 3+2 a Barcelona

Els sindicats d'estudiants denuncien que amb el nou sistema “els màsters poden arribar a costar més de 20.000 euros”

Més de 300 estudiants de la UdG es manifesten pel campus amb el suport del rector i la majoria del consell de govern

Milers d'estudiants de secundària i de les universitats (entre 20.000 i 25.000, segons els sindicats, i uns 6.000 segons la Guàrdia Urbana) han començat aquest migdia a manifestar-se pel centre de Barcelona en protesta per la nova normativa que permet reduir la durada dels graus a tres anys, més un o dos de màster. La manifestació, que ha començat a la plaça de la Universitat, està encapçalada per una pancarta que indica: “Aturem el 3+2. Universitat per a Tot@s”.

Esquitxada per moltes banderes independentistes, la manifestació ha estat convocada pels sindicats estudiantils i compta amb el suport dels sindicats generalistes i grups de professors.

El coordinador del sindicat Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Oriol Recasens, ha explicat en iniciar-se la protesta que l'aprovació de la reforma de reducció de graus de quatre a tres anys per part del ministeri d'Educació del PP és un acte més de falta de democràcia perquè no s'ha parlat amb la comunitat educativa”. “Això suposa una barrera més per als alumnes amb menys recursos socioeconòmics, que no podran accedir de la mateixa manera a una universitat en la qual els màsters poden arribar a costar més de 20.000 euros”, ha afegit.

El portaveu del Sindicat d'Estudiants (ES), Borja Latorre, ha valorat molt positivament els dos dies de vaga estudiantil i ha anunciat que “si la reforma de la 3+2 no es paralitza cridarem a una vaga general de tota la comunitat educativa els dies 17 i 18 de març, per clavar un cop de puny a la taula perquè rectifiquin aquesta reforma”.

Estudiants de la UdG

Per la seva part, més de 300 estudiants de la Universitat de Girona (UdG) s'han manifestat en contra de la reforma universitària. La manifestació és l'acte central de la vaga convocada contra el famós “3+2”, que a la UdG ha tingut un seguiment massiu al Campus del Barri Vell però, per contra, ha punxat a Ciències i Infermeria.

Els estudiants critiquen que la reforma limitarà l'accés a la universitat i encarirà les matrícules. El rector de la UdG, Sergi Bonet, i la majoria del consell de govern han donat suport a la protesta i s'han sumat a la concentració perquè consideren que la reforma retallarà el finançament a la universitat i no assegurarà la qualitat docent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia