Societat

Barcelona fa front comú amb les entitats per inserir persones en risc d'exclusió

El programa Làbora busca el candidat que millor encaixa en cada feina que ofereixen les empreses

Es calcula que se'n beneficiaran uns 3.000 treballadors

L'Ajuntament de Barcelona ha buscat aliances entre les entitats socials amb l'objectiu que les persones amb dificultats d'accés al món laboral tinguin un camí per entrar-hi. La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, va presentar ahir el programa Làbora d'inserció laboral amb la presidenta de la federació ECAS ( Entitats Catalanes d'Acció Social ), Teresa Crespo; el coordinador de la Creu Roja a Catalunya , Enric Morist, i el secretari general de Feicat ( Federació d'Empreses d'Inserció de Catalunya ), Albert Alberich. Està previst que se'n beneficiïn 3.000 persones.

De fet, el programa ja ha començat, els orientadors ja estan atenent persones derivades dels serveis socials i n'hi ha 79 que ja estan en un procés d'inserció. “Generem instruments d'atenció. Emfatitzem l'ocupació. Coordinem els recursos que existeixen i adaptem les ofertes al col·lectiu”, va explicar Fandos, que hi va afegir que del que es tracta és d'“alinear els serveis socials amb l'ocupació”. Pel que fa al futur, la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida va exposar que la voluntat del consistori és que no sigui un projecte puntual, sinó que pugui continuar, tot i que tampoc va amagar que aquesta continuïtat dependrà de les conclusions i els resultats d'aquesta primera edició.

Per ara, el govern municipal hi aporta 1,2 milions d'euros i les entitats, 300.000.

Procés adaptat

En nom de les entitats, Alberich va explicar que el projecte crea un mercat per a persones que estan en tres circumstàncies: les que només necessiten un últim pas per posar-se a punt; les que volen més ajuda, perquè necessiten un procés d'adaptació abans d'entrar al mercat laboral, i les que estan en una línia intermèdia i el que busquen és una requalificació professional. És per això que el programa ofereix diferents serveis, que van des de l'acollida i l'orientació laboral fins a un servei en capacitació en competències transversals i tècniques professionals, en alguns casos amb formació professionalitzadora.

LES FRASES

Làbora és un treball conjunt de veritat entre l'Ajuntament, les entitats i el sector privat
Albert Alberich
secretari general Federació d'Empresses inserció
(fEICAT)
És un instrument sociolaboral que es coordinarà amb la resta d'eines d'inserció laboral
Maite Fandos
Tinenta d'alcalde de qualitat de vida ajuntament de barcelona

Buscant noves oportunitats

“Quan parlem de dignificar les persones parlem d'aconseguir oportunitats”, va indicar el coordinar de la Creu Roja, Enric Morits, ahir a la presentació del programa Làbora. I, en la mateixa línia, la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, va defensar que “la millor acció social que es pot fer és que la gent trobi feina”. Les entitats tenen unes 200 ofertes d'empreses en el marc del programa, tot i que són conscients que les ofertes laborals posteriors seran les que ofereixi el mercat. Toparan, per tant, amb la realitat: un 40% dels contractes es fan per un mes o bé per setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia