Barça

Bartomeu es presenta després d'“obrir un altre cicle guanyador sense fer soroll”

El precandidat indica que no sap si és o no el favorit, però que més que mai nota el suport del soci

Li recorda a Laporta que va deixar el club en una situació econòmica insostenible

El ja expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu ha presentat aquest divendres la seva candidatura a les eleccions de l'entitat blaugrana recordant la seva gestió d'any i mig al seu capdavant: “Hem tancat un cicle guanyador per obrir un altre amb més recorregut, i ho hem fet sense fer soroll”.

En un acte celebrat al col·legi d'Enginyer Industrials de Catalunya, Bartomeu ha celebrat la posada de llarg de la seva precandidatura, el lema de la qual és 'Bo per al Barça'. Aquest projecte compta amb una desena de membres de la junta directiva sortint (Carles Vilarrubí, Jordi Cardoner, Jordi Mestre, Jordi Moix, Jordi Monés, Manel Arroyo, Javier Bordas, Dídac Lee, Pau Vilanova i Susana Monge) i quatre més que s'estrenarien en el càrrec (Oriol Tomàs, Silvio Elias, Emili Rousaud i Enrique Tombas).

L'expresident és el clar favorit per guanyar les eleccions, després que el primer equip de futbol hagi aconseguit Lliga, Copa del Rei i Lliga de Campions aquesta temporada i haver tancat la continuïtat del seu entrenador, Luis Enrique Martínez.

“Tenim trident (en referència al que formen Messi, Neymar i Luis Suárez) i tenim triplet”, ha destacat Bartomeu, que ha agraït a Luis Enrique “el seu acte de barcelonisme”, en renovar el seu contracte abans de les eleccions sense esperar a veure qui seria el nou president.

El precandidat a la presidència del FC Barcelona ha indicat que no sap si és o no el favorit, però que, en qualsevol cas, sent més que mai el suport del soci: “El que noto és que la gent està molt contenta, no només pel triplet, sinó per com està representat el Barça”.

I no ha volgut valorar la decisió de l'expresident Joan Laporta de presentar-se. “Té el mateix dret que qualsevol altre soci a fer-ho. Coincidim amb ell en el tema de La Masia, Catalunya, Cruyff, Unicef..., però nosaltres anem més enllà”, ha indicat.

A més, ha aprofitat per recordar-li que Laporta va deixar el 2010 un club “amb una situació esportiva excel·lent, però insostenible en moltes altres àrees, especialment l'econòmica”. En aquest sentit, Bartomeu ha recordat que la junta que inicialment va encapçalar Sandro Rosell i posteriorment ell ha donat la volta a aquesta situació. “Hem fet possible que l'èxit esportiu que viu el club estigui acompanyat per l'èxit d'altres àrees. Ara som líders en ingressos, els primers a arribar als 600 milions d'euros, segons ha publicat Forbes, i líders també socialment amb 140.000 socis”, ha subratllat.

Però Bartomeu ha volgut deixar clar que “la feina encara no ha acabat” i per això ha demanat el vot del soci. “De fet, el nostre projecte acaba de començar. Volem fer que el més que un club passi a ser molt més que un club”, ha postil·lat.

L'expresident de l'entitat blaugrana haurà de defensar-se, durant la campanya, dels atacs que segurament rebrà dels seus rivals a les urnes per les seves imputació el cas Neymar, del qual ahir es va viure un nou capítol, doncs l'Audiència Nacional va admetre a tràmit una nova querella de l'empresa DIS, que tenia part dels seus drets, contra Bartomeu i el jugador. “És una querella injusta una vegada més, però l'important és que Neymar juga aquí al Barça i que aquest any ha marcat molts gols amb les nostres samarretes”, ha comentat sobre això.

Bartomeu, que ha negat que un intermediari hagi ofert al madridista Sergio Ramos, ha confirmat que recuperarà la figura del director tècnic, inexistent des que destituís Andoni Zubizarreta a meitat de temporada. No obstant això, no revelarà el seu nom fins més endavant, encara que ha avançat que no ha estat consensuat amb Luis Enrique a l'hora de negociar la seva renovació.

L'eix del seu projecte serà l'Espai Barça –la remodelació del Camp Nou i tot el seu entorn que contempla també la construcció d'un nou Palau Blaugrana– i “el rigor, l'honestedat i la responsabilitat” amb les quals, assegura, sempre ha governat el club.

A més, ha confirmat que ha arribat a un acord per renovar el patrocini de Qatar Arways. “És un acord per escrit, l'única oferta seriosa que hem tingut i que compleix amb el que demana el club, i que quedarà a disposició de qui guanyi les eleccions”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia