cultura

Un projecte audiovisual cerca la història de la plaça de Llibertat de Reus

Es tracta d'un programa en què alumnes de la Universitat d'Oslo treballen amb estudiants de la URV i de l'Escola d'Art en diversos tallers

El Centre de la Imatge Mas Iglésias és l'escenari de les jornades de treball del projecte In Living Memory, dedicat a la recerca històrica a través de documents audiovisuals. Des d'aquest passat dimecres i fins avui, estudiants de la Universitat Westerdals Hoyskle AS d'Oslo (Noruega), de Comunicació Audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l'Escola d'Art de Tarragona comparteixen un taller a l'entorn de la història, el present i el futur de l'espai urbà de Reus, i en concret de la plaça de la Llibertat.

El projecte In Living Memory s'emmarca en el programa europeu Erasmus + i té com a objectiu l'experimentació amb l'ús dels arxius d'imatges en processos de creació, reflexió i educació no formal. Es tracta de crear un diàleg intercultural a través de les imatges d'arxiu de diferents països, un diàleg també basat en la producció artística. A més del Cimir de Reus, en el projecte participen fins a vuit institucions i hi ha socis de Marsella, Milà, Oslo, Kosice i Barcelona i entitats dedicades a la preservació d'arxius, com ara l'INA de París i la Fundació Cinemateca Italiana.

Estudi sobre la plaça de la Llibertat

El projecte, que té una durada de dos anys, va començar el 2014 i s'allargarà fins a mitjan 2016. Durant aquest període, es faran tallers en les diferents ciutats europees. En el cas de Reus, el marc escollit és la plaça de la Llibertat, que durant anys ha experimentat transformacions força radicals amb connotacions polítiques d'interès per als estudiants a l'hora de treballar i reflexionar.

LA DATA

2016
El projecte europeu, que va començar l'any 2014, s'allargarà fins a l'any vinent.

LA XIFRA

8
institucions participen en el projecte europeu, entre les quals hi ha el Cimir de Reus.

Aprenentatge de tècniques digitals

El taller vol estimular en els participats el desig d'aprenendre tècniques digitals a través de la manipulació i l'ús d'arxius (registre, edició d'imatges, edició digital i so). Els estudiants treballen en petits grups i acompanyats de professionals del cinema, la comunicació i les arts escèniques, i faran un curtmetratge basat en les imatges d'arxiu de la plaça de la Llibertat i en d'altres d'actuals captades durant el taller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.