cultura

Del disseny a la civada

L'Hipermerc'art supera el tancament de Vinçon, on es duia a terme, i s'instal·la a la Fàbrica Moritz Barcelona, on recupera el treball de Perico Pastor i Mariscal

Els preus de les obres d'art oscil·len entre els 59 i els 299 euros i tenen dos formats

El tancament l'any passat de Vinçon va posar en perill un projecte capdavanter en la difusió popular de l'art: l'Hipermerc'art. Aquesta iniciativa va ser el primer del grans mercats de festes nadalenques que oferia obres d'art a preus assequibles, amb l'incentiu que combinava signatures consolidades amb altres d'emergents. La idea va ser del francès Jean-Pierre Guillemot, que el 1983 va endegar el nou concepte de traslladar la idea de compra diària al món de la creació artística.

Després de diversos emplaçaments, l'anomenat en els seus orígens Supermerc'art es va instal·lar a la botiga d'objectes de disseny Vinçon, al passeig de Gràcia de Barcelona, on després de la tràgica mort de Guillemot a l'illa de Lanzarote l'any 1990 les seves col·laboradores, Natalia Foguet i Àngels Garcia, van continuar el projecte.

Elles dues, sota la marca de Safia Art Contemporani, han aconseguit, després del tancament de Vinçon, donar un salt més en la trajectòria de l'Hipermerc'art i s'han aliat amb la Fàbrica Moritz Barcelona (Sant Antoni,39) i fins al 10 de gener ofereixen pintura, escultura i fotografia a partir de 59 euros i fins a un màxim de 299, en el seu clàssic sistema de triar i remenar en caixes, que en aquest cas són velles caixes de cervesa.

En aquesta primera edició de la nova etapa comparteixen espai amb la botiga del centre lúdic i cultural de Moritz. Per Montse Comabella, directora de marca de Moritz, “el fet d'haver recollit el relleu de l'Hipermerc'art és una manera de continuar la nostra trajectòria de suport a l'art i la cultura amb un projecte que posa a l'abast de tothom la possibilitat de comprar art”.

Més de mil obres originals llestes per endur-se de 26 artistes diferents, entre els quals hi ha autors consagrats que van participar a les primeres edicions: Eduar Resbier; Perico Pastor, amb unes singulars pintura-objecte-escultura, i Mariscal, que posa a la venda dibuixos que esbossa amb el mòbil i després acoloreix a mà. Segons explica Natàlia Foguet, “també hi participen artistes de les darreres edicions, com TV Boy i Àngel Asensio; artistes reconeguts en altres àmbits que hi participen per primera vegada, com Carla Fuentes, Rosa Puig i Bruna Valls; i artistes que ensenyen per primera vegada el seu treball, com Isaac Rodó i Takayumi Maejima”. Per Foguet, una de les grans aportacions d'aquesta iniciativa, que amb els anys ha estat incorporada al sector galerístic, és que “acosta a la creació un públic que no entra a les sales d'art”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.