La Càtedra Tecatel premia dos innovadors projectes d'estudiants de Gandia que amplien les possibilitats de la TDT

Pedro Fernando i Daniel Martín són els alumnes reconeguts pels seus projectes final de carrera

La Càtedra Tecatel de la Universitat Politècnica de Valencia, amb seu al Campus de Gandia, va atorgar, el 3 de desembre, els guardons de la 3ª Edició dels seus premis que reconeixen el millor Projecte Final de Carrera, a Pedro Fernando, pel seu projecte «Desenvolupament i aplicacions d'un simulador dinàmic de TDT mòbil DVB-H», i també a Daniel Martín, pel seu Projecte «Plataforma de T-learning utilitzant MHP per promoure l'aprenentatge des de la llar».

El projecte de Pedro Fernando, que ha estat tutoritzat pel professor Narcís Cardona Marcet, consisteix en la simulació del desplegament d'una xarxa per a la televisió mòbil utilitzant tecnologia DVB-H. Una tecnologia que millora les característiques del consum, ja que permet estalviar bateria en els terminals, i millora també la recepció de dades en situacions adverses com el moviment. Pedro ha estudiat Ingeriria Superior de Telecomunicació, en l'especialitat de comunicacions, i actualment treballa en l' institut I-Team de la UPV.

El projecte de Daniel Martín, que ha estat tutoritzat pel professor Juan Carlos Ruíz i per D. Diego Del Blanco, consisteix en una arquitectura que permet generar aplicacions d'aprenentatge a distancia mitjançant un televisor (t-learning). El contingut d'aquestes aplicacions va des d'unitats teòriques fins a col·leccions de preguntes. Segons explica l'autor, «degut a l'escàs suport a les interfases d'usuari que proporciona MHP va ser necessari crear la interfase des de cero». En el disseny d'aquesta «va posar èmfasi en els estàndards d'accessibilitat per tal que arribara a la major quantitat de persones». Daniel ha cursat Enginyeria Informàtica y actualment treballa per a l'Institut ITACA de la UPV en un projecte que continua en la línea amb aquest.

L' entrega dels premis va estar precedida per la conferencia «Solucions multimèdia per a entorns hospitalaris: més enllà de la IPTV», impartida per Carlos Moro (Director de Magip - divisió IPTV del Grupo Tecatel)', que va explicar als estudiants i al públic interessat les característiques d'un sistema de terminals 'a vora llit' desenvolupat per Tecatel. Aquest sistema, segons va explicar, permetrà als pacients veure individualment la televisió, utilitzar jocs o Internet, i als professionals de la medicina consultar la historia clínica, monitoritzar l'estat del malalt o controlar la seua medicació; i tot això a través d'un sol dispositiu.

L'objectiu de los premis Tecatel és impulsar la qualitat, l'originalitat i l'aplicabilitat dels projectes finals realitzats pels estudiantes de la UPV. Els premis tenen una dotació de 700 euros per a l'estudiant i 400 per al tutor. Segons les bases, hi poden optar estudiants d'Enginyeria de Telecomunicació, d'Enginyeria Tècnica de Telecomunicació,d' Enginyeria Industrial en la especialitat d'organització industrial, Informàtica i de Comunicació Audiovisual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.