La Marató dona vida
Surten la venda un llibre i el disc de La Marató de TV3, dedicada al càncer
La investigació dona vida és el títol compartit pel disc i el llibre de La Marató de TV3, que aquest any està dedicada al càncer. D’una banda, el títol aplega divuit cançons que parlen d’esperança, de vida, de cuidar, de fer costat. De l’altre, un llibre que dona veu a diversos testimonis que han tingut càncer, i també al metge i investigador Ramon Salazar i al periodista i escriptor Gaspar Hernàndez.
TV3, els artistes, la gent afectada, els investigadors i tot un país es mobilitza per catorzena vegada amb La Marató de TV3, que té tres dates marcades al calendari. El 26 de novembre surten a la venda 15.000 exemplars del llibre de La Marató, editat per Rosa dels Vents, al preu de deu euros. El disc de La Marató sortirà a la venda el diumenge 2 de desembre amb tots els diaris d’àmbit català (inclòs El Punt Avui), també al preu de deu euros. I La Marató pròpiament dita tindrà lloc el 16 de desembre.
Cartell de luxe
Jorge Drexler amb Pedro Guerra, Jaume Sisa, Pablo Alborán, Manolo García i Sabor de Gràcia són alguns dels artistes que col·laboren desinteressadament en el disc de La Marató. L’integren 18 cançons interpretades per 33 artistes, vuit dels quals ho fan en català per primer cop. Disset dels temes són adaptats per primer cop al català. Àngel Lacalle, director del disc i coordinador del llibre de La Marató, va explicar en un acte de presentació, ahir a TV3, que entre els cantants del disc d’aquest any “hi ha Grammy, Oscar, Globus d’Or i una joventut imparable”.
“S’ha anat a buscar un disc que treballés des del dolor, des del drama, un camí d’esperança cap a la vida”, diu Àngel Lacalle sobre l’esperit amb què s’ha fet el disc. A més dels cantants esmentats i diversos talents joves, destaca la presència de Carlos Rivera, intèrpret de Recuérdame en la pel·lícula de Pixar Coco, que canta en català El meu heroi.
Vicent Sanchis, el director de TV3, va destacar que “aparegui per primer cop al disc de La Marató l’occità, l’aranès, una llengua pròpia del país”, amb Alidé Sans versionant Viatge a Ítaca.
Manolo García va dir, en nom dels artistes: “Estem molt contents de participar en el disc, pel fet de cantar, però també pel motiu pel qual ho fem.”, va comentar, i va compartir algunes reflexions: “Darrera el càncer hi ha una poderosa indústria que en treu benefici”, va denunciar, i va remarcar que “mai és tard per començar a tenir cura del que fem”, perquè entre les causes principals del càncer hi ha “el tabac, l’alcohol, l’obesitat i l’alimentació”. Una representant dels malalts de càncer present a l’acte de TV3 va fer un sentit agraïment “en nom dels pacients oncològics pel gran esforç dels artistes”. Sabor de Gràcia va tancar l’acte interpretant el tema dels Catarres De pares a fills amb el cor infantil de Orfeó Català.