Comunicació

TV3 manté la fórmula

Buenafuente entrevista el president Puigdemont a ‘Fora de sèrie', una de les novetats del curs, a més de ‘Trinxeres', sobre la Guerra Civil, i ‘Emergències'

TV3 manté l'aposta de programació que durant el curs regular la fa líder. Una oferta “potent”, “a l'altura”, que “té gruix per recuperar l'audiència d'aquest estiu”, segons va destacar el director de la cadena catalana, Jaume Peral, en la presentació de la nova temporada. Les audiències de l'estiu “no han estat bones”, reconeixia Peral, que recordava que no són els millors mesos d'audiència per a TV3, que enguany ha obtingut les seves xifres més baixes. “No estem contents, però la intenció és girar full i retrobar-se amb l'espectador”, va dir Peral, “amb formats i continguts amb què s'entretingui, s'il·lusioni i se senti identificat”.

De les novetats, destaca Fora de sèrie, un espai de conversa; basat en l'enraonar i l'escoltar. L'atractiu d'aquest format, dirigit per Agustí Esteve, és que recupera, per un dia, presentadors històrics, referents del periodisme i la comunicació que es van iniciar professionalment a TV3, els quals trien el convidat a entrevistar. D'aquesta manera, Andreu Buenafuente –ara a Movistar+– tornarà a TV3 per conversar amb el president Carles Puigdemont. Fora de sèrie s'estrenarà el dijous 22 de setembre. La trobada es porta a terme fora de plató, en localitzacions significatives per a l'entrevistat. La resta de capítols –la producció és complexa perquè cal quadrar les agendes dels protagonistes– encara no té data fixa a la graella.

La docusèrie Emergències , que combina ritme, divulgació amb acció i reflexió, ocuparà la franja posterior al 30 minuts els diumenges. S'estrenarà el 18 de setembre i vol reivindicar la feina de bombers, infermeres, metges d'urgències, agents dels Mossos d'Esquadra...

Una altra novetat és Trinxeres , un recorregut pel territori dels periodistes Carles Costa, Eloi Vila i Marc Juan cercant el que ha quedat de la Guerra Civil entre el paisatge i la seva gent.

La segona temporada de la sèrie revelació, Merlí (més de mig milió d'espectadors i un 18,3% de quota de mitjana), s'estrena el dilluns 19 de setembre; el 12 s'emetrà un especial sobre com es va rodar.

Glops , del tàndem d'actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas, s'estrena el dissabte 17 de setembre en l'horari d'accés al TN vespre. Amb esperit divulgador i amb convidats, s'acosten al món del vi.

TV3 va posar en marxa dilluns la programació diària, renovant la que es considera oferta troncal: Els matins, amb nova imatge gràfica, ha incorporat un tercer presentador, Carles Costa, i Divendres, noves seccions. La telenovel·la La Riera ha estrenat vuitena temporada amb canvis de repartiment i trames importants. Altres clàssics de l'horari de màxima audiència com ara els documentals de Sense ficció obren curs el 20 de setembre i els reportatges de 30 minuts, el 18 amb una reflexió sobre models educatius diferents.

De les coproduccions de ficció impulsades per TV3 destaca l'estrena el 15 de setembre de Laia, protagonitzada per Miranda Gas , i basada en el llibre de Salvador Espriu. Pendent d'estrena hi ha Ebre, del bressol a la batalla i La maternitat d'Elna . Pel 2017, tornarà El crac, Economia en colors i s'estrenarà El sopar, el divulgatiu històric El lloc dels fets i la docusèrie Aeroport, sobre la T1 del Prat.

Especial de la Diada

TV3 emetrà en la franja del migdia els actes organitzats per Podem, a Sant Boi de Llobregat; Ciutadans, a Premià de Mar, i, a partir de les 16 h, la mobilització de l'Assemblea simultània en cinc ciutats catalanes. Segons va explicar el cap d'informatius de TV3, David Bassa, el fet que sigui una “Diada territorialitzada” obliga a dur a terme un desplegament important. L'especial de la tarda el conduiran Toni Cruanyes i Ariadna Oltra, i el del matí, Agnès Marquès. Es completarà amb taules d'anàlisis. A la nit, s'estrenarà la docuficció sobre Ramon Llull .

‘El sopar'
Roger de Gràcia reunirà en una taula per sopar quatre professionals de diferents àmbits. Parlaran d'experiències íntimes i personals i reflexionaran sobre temes universals. Aquest nou format televisiu de tertúlia és una de les novetats del 2017.
‘El crac'
La segona temporada de la sèrie de Joel Joan i Hèctor Claramunt s'estrenarà a principis del 2017. En els nous episodis s'hi retratarà el procés de creació d'una obra teatral amb aires de modernitat i mantindrà l'esperit d'humor irreverent. S'hi afegiran actors destacats de com Julio Manrique, Lluís Soler, Borja Espinosa i Laura Aubert.
‘Merlí'
Merlí (Francesc Orella) trobarà en Coralina (Pepa López) el seu mirall. És una de les noves cares de la segona temporada, a partir del 19 de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia