Comunicació

mitjans de comunicació

Editors de diaris i revistes europeus es reuneixen a Pals

La distribuïdora de premsa SGEL fa per primer cop la seva convenció biennal a la demarcació, on les vendes es disparen a l’estiu

La distribuïdora de premsa SGEL fa aquest cap de setmana a Pals una convenció internacional amb més de mig centenar d’editors europeus de diaris i revistes. L’esdeveniment, que serveix per posar en contacte les empreses editores amb el mercat complementari que suposen les zones turístiques, l’organitzen cada dos anys i per primer cop té lloc a les comarques gironines.

El director general de SGEL, Rafael Cuesta, destacava que treballen a les quatre demarcacions de Catalunya, tot i que, al marge del pol que representa la ciutat de Barcelona, la demanda estival a les comarques litorals de Girona i Tarragona és “essencial” per a l’empresa.

Els mercats més estables per a la distribució de publicacions estrangeres a l’Estat espanyol són les colònies estables de residents de diversos països en punts del País Valencià, les Balears o Andalusia, sobretot d’origen britànic o alemany, que consumeixen premsa al llarg de tot l’any. Però en el cas de Girona, el fenomen se circumscriu més als mesos d’estiu o períodes com ara Setmana Santa. Stephane Devin, bon coneixedor dels hàbits a la demarcació, destacava que a les comarques gironines es consumeixen molts diaris flamencs, holandesos i francesos. Subratllava l’exemple de la demanda de publicacions com ara People; les vendes a Girona d’aquesta publicació arriben a “puntes d’entre el 30 i el 35% del global estatal” a l’estiu.

La convenció durarà fins diumenge i, a banda de l’ordre del dia, amb reunions a diverses bandes entre els editors i els responsables de distribució en cada zona, l’agenda també reserva franges horàries perquè la comitiva conegui diverses poblacions de la Costa Brava, amb visites previstes al nucli antic de Pals, Palafrugell i Calella o Begur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.