Comunicació

taula d’anàlisi

al punt avui televisió

La investigació dels alcaldes i la web del referèndum a ’L’illa de Robinson’

Miquel Buch, Marta Madrenas, Josep Andreu i Dani Cornellà han intervingut al programa

  • VÍDEO: Primera part de 'L'Illa de Robinson' d'aquest dimecres. El Punt Avui TV
  • VÍDEO: Segona part de 'L'Illa de Robinson' d'aquest dimecres. El Punt Avui TV

La Fiscalia ha ordenat aquest matí investigar els 712 alcaldes que han firmat el decret de suport per col·laborar amb l’1-O.

Aquest fet ha centrat el programa d’avui de L’illa de Robinson. Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis, que ha parlat via telefònica, ha explicat la mobilització d’alcaldes que convoquen, juntament amb l’Associació de Municipis per la Independència, el dissabte vinent a les 12 del migdia a plaça Sant Jaume de Barcelona. Buch, també ha explicat la voluntat de tots d’anar a declarar “perquè no tenim cap vergonya ni por. Nosaltres ens basem en un mandat i no és cap delicte.”

Tot i això, Dani Cornellà, alcalde de Celrà, no comparteix la mateixa opinió. També per connexió telefònica, ha explicat que els alcaldes de la CUP no aniran a declarar.

Durant el transcurs del programa també han parlat en directe Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Josep Andreu, alcalde de Montblanc.

Per altra banda, ’L’illa’ també ha seguit les notícies d’última hora. Si bé, quan el programa ha començat, a les 7 de la tarda, tot just se sabia que es tancava el portal web del referèndum, abans d’acabar, a 2/4 de 8, Carles Puigdemont ja havia anunciat per Twitter que hi havia un nou portal en línia.

La part final del programa ha servit per parlar amb Elena Martínez, representant de Madrid por el Derecho a Decidir. Un jutge ha suspès l’acte de suport als catalans que tenien programat, però han decidit fer-lo de totes maneres: “vamos a delinquir y mantendremos el acto en defensa de la libertad y la democracia.”

Tot això comentat pels tertulians d’avui, Carme Renedo,Gerard Darnés, Carles Monguilod i Ferran Espada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia