Comunicació

comunicació

‘Conviden' els ajuntaments de la TDT a pagar el que deuen

El Consorci del Maresme Nord té un deute de 200.000 euros i només Calella i Sant Cebrià estan al dia dels pagaments

Tot i això, els consistoris associats valoren el mitjà i voldrien continuar estant-hi implicats

La TDT de l'Alt Maresme és una responsabilitat compartida entre els ajuntaments
JOSEP MARIA JUHÉ
PRESIDENT DEL Consorci Teledigital Maresme Nord

La TDT pública de l'Alt Maresme té greus problemes de finançament i la seva presència al territori està condicionada pel fet que els ajuntaments consorciats paguin els diners que deuen del servei. Amb aquest enunciat dimecres passat es va reunir el Consorci Teledigital Maresme Nord, però amb una significativa absència de bona part dels seus membres, i per debatre possibles i viables solucions. L'alcalde de Calella i president de l'organisme, Josep Maria Juhé (PSC), confirmava ahir la preocupació que va traslladar als representants dels diversos consistoris en vista d'una situació que no es podrà mantenir durant gaire temps més. “Els diferents consistoris que es van adherir al seu moment al consorci van assumir un compromís que han de respectar, perquè afecta de ple el desplegament d'aquest mitjà públic al territori”, va explicar Juhé.

Adhesions

L'acord per desplegar la TDT pública a l'Alt Maresme el van subscriure el 2007 els ajuntaments de Calella, Arenys de Munt, Tordera, Canet i el Consell Comarcal del Maresme. Posteriorment, el febrer del 2009 s'hi adherien Pineda, Palafolls, Sant Cebrià i Santa Susanna. Avui per avui, i segons comenta el president, tan sols Calella i Sant Cebrià estan al dia pel que fa a les quotes. La resta de consistoris sumen un deute superior als 200.000 euros, que s'ha de sanejar abans no s'acabi l'any. “Som conscients i entenem les dificultats econòmiques que tenen els consistoris, però també és veritat que es tracta d'un projecte conjunt i d'una responsabilitat compartida”, va remarcar Josep Maria Juhé, que, d'altra banda, assegura que la majoria de consistoris consultats han valorat l'experiència del mitjà com a molt positiva i que voldrien continuar formant-hi part. “En la reunió del consorci vam debatre sobre possibles solucions, com ara la renegociació del deute, i fins i tot vam deixar sobre la taula l'aprovació del pressupost pel 2011 en un intent de fer quadrar els números amb el major nombre de col·laboracions”, comenta l'alcalde de Calella, i hi afegeix que en tot cas els comptes per l'any que ve es mantindran molt semblants al d'aquest, que són d'uns 165.000 euros.

Camí costerut

En tot cas, l'experiència de la TDT pública a l'Alt Maresme és plena d'entrebancs. En la seva curta història ja ha tingut alguna deserció: Tordera va anunciar fa un any que es feia enrere perquè no volia pagar per una televisió que els seus ciutadans no podien veure. Ha rebut la indiferència de municipis com ara Malgrat de Mar i Sant Pol i avisos puntuals de Canet i Palafolls amenaçant que també marxarien. Finalment, el gran aliat com a població més important de la zona que és Pineda manté a hores d'ara la incertesa sobre la seva continuïtat en el projecte. Josep Maria Juhé confia que totes les administracions associades entenguin que “la inversió realitzada per habilitar els estudis del canal M2 a Calella s'ha de pagar entre tots, igual que les quotes dels ajuntaments associats, algunes de les quals pendents des del 2008”. “Parlem d'un projecte fet per al territori, de gran qualitat i professionalitat i que es mereix que continuï endavant”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.