Comunicació

El zàping

‘Hispania': victòria i caiguda

No té sentit deixar penjat l'últim capítol tot un mes

Hispania, d'Antena 3, va tancar dimarts la primera temporada amb una gran victòria hispana en La batalla final –nom del capítol–, però amb una caiguda destacada d'audiència. Quan una sèrie té mínims en l'últim capítol és que alguna cosa s'ha fet malament. I aquí crec que no és tan culpa de l'argument –tot i que no té gens de versemblança històrica, la història entreté i té el seu ganxo– com de la mala programació. Hispania ha estat la sèrie espanyola revelació de la tardor i, malgrat les envestides de Tele 5, va aconseguir consolidar-se com a líder clara dels dimecres. No té sentit deixar penjat l'últim capítol tot un mes, amb vacances pel mig, i de cop emetre'l, sense gairebé promoció, un dimarts! Tampoc no va ajudar l'altíssim volum de publicitat que s'hi va emetre. Quin contrast amb el primer capítol! I a sobre van situar molt malament la publicitat, que va tallar les escenes pel mig quan anaven in crescendo.

Pel que fa al capítol en si, va ser un bon final, un episodi que va anar pujant d'intensitat i va tenir un darrer tram gairebé apoteòsic –quant de mal li van fer els anuncis!– amb la gran batalla; el duel Galba-Viriato; l'apunyalament del pretor per part de la seva dona; la mort de Césaro i la coronació de Darío com a nou líder del poblat; el petó públic de Claudia i Marco; la marxa de Viriato i Paulo cap a Roma deixant clar abans que cal muntar un gran exèrcit per a noves batalles; el segrest d'Helena per part del seu expromès, i com a cop d'efecte final la resurrecció de Galba. En aquesta sèrie els personatges tenen set o vuit vides. Ara, si busques la història real (suposant que la compleixin un xic) ja saps com acabaran tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.