Comunicació

El zàping

‘GH' i ‘OT': l'efecte d'un canal 24 h

Es veu el desfasament entre la casa i els platós

Des que Tele 5 ha tapat amb el canal Gran Hermano el buit que va deixar Prisa tancant CNN+, els seguidors del xou de telerealitat estan veient més que mai la distorsió i el retard amb què funcionen els espais que parlen del concurs. De fet, els més fans ja eren conscients de l'ampli desfasament que hi ha entre la casa i els platós des que al web de Tele 5 es relata minut a minut què passa a Guadalix. La popularització de les trampes televisives ha vingut, però, amb l'emissió en obert del canal 24 hores, que Déu n'hi dó l'audiència que està aconseguint (el doble que CNN+).

Allò que tants cops s'ha sentit dir als concursants que els vídeos només mostren una part del que passa, que es tergiversen converses, etc. comença a tenir un nou sentit. Ara un espectador enganxa una discussió al canal GH i tres dies després pot veure el vídeo que la resumeix. En el millor dels casos només hi trobarà a faltar matisos. Si la distorsió va més enllà, anem malament.

Un exemple recent que els ha deixat per mi en evidència és la reconciliació de Laura i Marcelo. Van començar a arreglar-ho dimarts just abans de l'inici d'El Debate de GH, però a Tele 5 no van voler que se'ls rebentés l'espai, basat en “el trencament definitiu” de la parella, amb imatges de divendres! Per això quan el programa havia de punxar imatges de fons del 24 hores, el realitzador del canal canviava de càmera.

El cas contrari és el d'OT. Aquí no es pot veure distorsió, perquè no hi pot haver cap tipus de comparativa. No hi ha canal OT. Ni a la tele ni a internet ni enlloc. Només un resum diari de 20 minuts. Això no és telerealitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.