Comunicació

La contra

Trenta hores de ràdio

Ràdio Cubelles celebra el trentè aniversari amb una marató radiofònica que començarà demà. Les darreres millores per modernitzar l'emissora s'instal·laran la setmana que ve

El pas d'una ràdio artesanal a una emissora moderna, informatitzada, amb unitat mòbil i un programari professional resumeix, d'alguna manera, els 30 anys d'història de Ràdio Cubelles. Per commemorar l'aniversari, l'emissora organitza un programa marató de 30 hores de ràdio que arrencarà demà a les deu del matí i acabarà diumenge a les quatre de la tarda recorrent diferents espais del municipi; antics i actuals col·laboradors de l'emissora participaran en aquesta programació especial.

L'actuació en directe de Marc Sánchez, que interpretarà la cançó dels 25 anys de Ràdio Cubelles, iniciarà la marató des del passeig Marítim. La jornada continuarà amb els programes especials Bacàvia i Cubelles a les 12, amb tertúlia al mateix indret. A la tarda, l'escenari es traslladarà al castell de Cubelles, on la unitat mòbil de la marató quedarà instal·lada al Museu Charlie Rivel. De quatre a sis hi haurà un especial de Barreja't amb mi, i paral·lelament, l'esplai Pessigolles organitzarà una gimcana per a infants, dedicada a la ràdio, i una sessió de Sing Stars al castell. Taules rodones sobre la història de Ràdio Cubelles, especials del programa Tornant als 60, dedicat a l'any 1981, i Enigma03, que donarà a conèixer la matinada de diumenge el resultat de l'estudi de psicofonies que es farà el mateix dia al castell, són altres de les propostes radiofòniques. A partir de les dues, la marató es traslladarà als estudis de Ràdio Cubelles. Un dels atractius més destacables de diumenge serà el programa històric sobre els 30 anys de l'emissora, que contindrà diversos arxius sonors i que s'emetrà a les dues del migdia. Finalment, de tres a quatre de la tarda es clourà la marató radiofònica.

Amb motiu de la celebració dels 30 anys de Ràdio Cubelles, l'emissora va celebrar la seva tradicional trobada anual de col·laboradors amb un sopar festa, divendres passat. Durant l'acte es va entregar el Micròfon d'Or de Ràdio Cubelles a Josep Almirall, periodista de Catalunya Ràdio i primer director cubellenc a Ràdio Cubelles, l'any 1984, a més d'un dels seus fundadors. També, arran de l'aniversari, l'emissora ha tret al carrer una edició limitada de samarretes commemoratives dissenyades per l'artista local Shozo Somekawa.

En els darrers anys Ràdio Cubelles ha modernitzat notablement la seva tecnologia, segons explica la seva directora, Àngels Fuster. “Tots aquests anys s'ha professionalitzat molt, i la qualitat del producte no té res a veure amb el que es feia fa quinze anys”, explica la responsable de l'emissora. La setmana vinent s'instal·laran les últimes millores tècniques, que permetran estrenar un programari més àgil; la programació es veurà afectada a partir de dilluns, i es preveu que a finals de setmana recuperi la normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.