Comunicació

Càstigs i premis

El Col·legi de Periodistes lliura la Petxina Daurada al director de Tarragona Ràdio i castiga amb la Tancada la cap de premsa de CiU

Els periodistes de les comarques del Camp de Tarragona van fer divendres a la nit el seu particular balanç de l'any amb el lliurament de les Petxines, els guardons amb què la secció tarragonina del Col·legi de Periodistes premia aquells que han facilitat la feina als mitjans, però també castiga els que hi han posat més traves.

En un acte al Cafè Metropol, on es va aplegar gran part de la professió periodística del Camp, els col·legiats van premiar amb la Petxina Oberta la tasca duta a terme per Maria Núria Velasco al gabinet de premsa de La Caixa i per l'equip de premsa de l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), que van compartir el guardó en rebre tots dos gabinets dotze vots dels periodistes. En tercer lloc va quedar el gabinet de premsa de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, encapçalat per Beatriz Higueras.

L'altra cara de la moneda va ser la cap de premsa de la candidata de CiU a les eleccions municipals a Tarragona, Natàlia Rodríguez, que, amb un total de vint vots (el doble que el segon finalista), va ser considerada la persona menys accessible per al desenvolupament de la feina periodística. Rodríguez, que no va ser present a la festa per recollir el guardó, estava acompanyada entre els finalistes pel cap de gabinet d'alcaldia de l'Ajuntament de Salou, Ramon Tibau (el gabinet de premsa d'aquest consistori ja es va endur la Petxina Tancada l'any passat) i per l'alcalde en funcions de Cambrils, Robert Benaiges (PSC), que tan sols va rebre tres vots dels periodistes tarragonins. Cap dels dos finalistes no va assistir a la nit d'entrega de les Petxines.

El Col·legi de Periodistes a Tarragona també va aprofitar la nit per lliurar el premi honorífic de la Petxina Daurada al periodista de l'any, que, per vint vots, va ser per al director de Tarragona Ràdio, Ricard Lahoz, que va fer extensiu el premi a tots els treballadors de l'emissora, que enguany fa vint-i-cinc anys. En segon lloc va quedar el reusenc Josep Baiges per la creació del bloc El món de Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.