Comunicació

RTV de Mallorca, en perill

Ràdio i Televisió de Mallorca podria tenir els dies comptats. La nova presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Salom, va deixar clar en la presa de possessió que pensa tirar endavant el tancament de l'ens, ja anunciat en campanya. Salom va afirmar que “Mallorca no pot finançar dues televisions i ràdios públiques” ja que és “una despesa innecessària en els temps actuals”. També ho va confirmar a l'actual directora de l'ens, Marisa Goñi, tot i que no li va detallar com ni quan, segons va explicar Goñi als treballadors i ha fet públic el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears. Goñi li va defensar els comptes amb superàvit de l'ens.

De moment, dilluns que ve es rellevarà Goñi i es nomenarà l'advocat laboralista José Manuel Carrillo –tercer en la llista d'UPD a Palma– nou director general. Ell serà l'encarregat d'executar la liquidació de TV Mallorca i d'Ona Mallorca, que per ara tenen programació contractada fins al setembre. També dilluns es nomenarà un nou consell d'administració, que estarà format per sis persones designades pel PP, dues pel PSIB-PSOE i una pel PSM-IV-ExM.

Tot i que el tancament no és imminent, sí que podria ser a curt termini i ja hi ha mobilitzacions. Joves de Mallorca per la Llengua, que destaca la tasca de normalització lingüística de RTVM, ha organitzat un acte per demà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.