Comunicació

LA CRÒNICA

Presidents de veritat i de ficció

Reunir sis presidents de la Generalitat en un sol acte no és una tasca fàcil, arribats a aquest punt de la història. I, tot i així, ahir va passar alguna cosa semblant a L'Auditori de Barcelona, on es va preestrenar 14 d'abril: Macià contra Companys en presència de bona part de la classe política catalana, que va gaudir de la pel·lícula en pantalla gran.

Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas es van afegir ahir als Macià i Companys d'aquesta producció, i, si hi afegíssim el jove Josep Tarradellas que apareix en pantalla com a personatge, ja tindríem set presidents a la vetllada (els nans, els samurais i els magnífics donen fe que el set és un número certament molt cinematogràfic).

En el seu parlament, la directora de TVC, Mònica Terribas, va apel·lar precisament a la “continuïtat de la institució” que representaven els polítics convidats. I Artur Mas va recollir el testimoni per recordar que la Generalitat –de la qual la TV movie de Manuel Huerga reconstrueix la represa– té una trajectòria que arrenca el 1359.

En un to més frívol, Mas va recordar la sorpresa que es va trobar el passat mes de gener, quan un diumenge van aparèixer nombrosos figurants vestits d'època a la plaça de Sant Jaume. I va recordar a la indústria audiovisual del país –que també estava en bona manera representada al pati de butaques– que la història política de Catalunya està farcida de fets que suposen “un autèntic filó” des del punt de vista dramàtic. Algun dels quatre presidents vius de la Generalitat donarà joc per a algun biopic algun dia?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.