Comunicació

Treballadors de RTVV denuncien la “tergiversació” de les protestes estudiantils en els informatius

El comité d'empresa demana la dimissió de la cúpula de l'ens i dels caps d'informatius

El comité d'empresa de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) ha demanat la dimissió del director general de l'ens, José López Jaraba, dels directors de Canal 9, Luis Rodó, i Ràdio 9, Nuria Romeral, i dels respectius caps d'Informatius, Salut Pedrós i Juan José Braulio, per donar informació “tergiversada” de les protestes estudiantils en Canal 9 i Ràdio 9.

El comité d'empresa ha denunciat que els informatius de Canal 9 i Ràdio 9 estan oferint una informació “tergiversada” de les protestes estudiantils que des de la setmana passada es viuen en el centre de València. A més, entén que “no estan donant la rellevància informativa a uns fets que han paralitzat gran part de la ciutat i han tingut un ressò preferent, fins i tot en mitjans internacionals”.

Segons els sindicats, des d'ahir a la vesprada, “quan les càrregues policials van provocar més detencions i ferits”, totes les edicions informatives de la televisió i la ràdio públiques “oculten intencionadament totes les imatges dels colps i la brutalitat policial contra els estudiants” i, a més, “es presenta la policia com a víctima i els estudiants menors d'edat com a culpables”.

Per contra, “no s'informa que entre els ferits hi ha periodistes de diversos mitjans”, es “descontextualitzen” les causes dels fets “reduint-los a només disturbis i incidents” i “s'amaga el perquè de les protestes: les retallades en l'ensenyament aprovades pel consell i la falta de calefacció”. El comité d'empresa també ha denunciat que Canal 9 no ha emés les declaracions del cap de la Policia que titla els estudiants d'“enemics”.

Per tot això, entén que la cobertura informativa que s'està “imposant” “aprofundeix en el divorci dels nostres mitjans amb una bona part de la societat valenciana i ens deslegitima en el nostre paper de servei públic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.