Comunicació

La mirada

Animals i cuines

Anuncis juràssics d'ous, vi i una surrealista gallina ponedora

Dijous al vespre. Arribo a casa una mica emboirat i com quasi sempre engego la tele d'esma a veure amb què ensopego. Apareix TV3 i la primera imatge que veig és un braç entrant i sortint de la vulva d'una vaca. Un veterinari rural està assistint el primer part de l'animal perquè hi ha perill que el vedell s'ofegui si no el treuen aviat. Ho han endevinat, és un fragment de Veterinaris. Home! Voleu dir que calia incrustar aquesta imatge al cervell de l'espectador indefens? No trobeu que és tirant a prescindible i poc agradable un primer pla d'aquestes característiques?

Dissabte al matí. A Televisió Espanyola recuperen el fascinant programa Cómo hemos cambiado. El tema d'aquest episodi és la gastronomia i em quedo palplantat, quasi hipnotitzat davant la pantalla. Sempre m'impressiona quan algú utilitza amb bon criteri i creativitat el patrimoni visual d'una emissora com TVE. L'arxiu és inesgotable i els responsables del programa en donen fe. Imatges del No-Do parlant de les virtuts del pollastre, del bacallà i de les patates. Anuncis juràssics d'ous, vi, paella valenciana i una surrealista gallina ponedora. Esquetxos de Cassen, Martes y Trece i Tip y Coll. Un reportatge sobre les societats gastronòmiques basques als anys cinquanta ens permet palpar el masclisme que hi imperava. La cuina analitzada a programes com ara Más vale prevenir, Con las manos en la masa i Cuéntame, però també amb la Lina Morgan d'Hostal Royal Manzanares. Sensacional, inesgotable, deliciós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.