Comunicació

Núria Coll

Periodista

“Tothom vol la recepta de les magdalenes de la Nina”

A aquesta periodista la trobem habitualment a ‘Divendres' (TV3) i a ‘La Tribu' de Catalunya Ràdio, però també fa un any que va començar un web d'alimentació saludable (etselquemenges.cat) que ja suma 30.000 visites al mes
Per què va començar a interessar-se pel món del menjar saludable a nivell professional?
Doncs precisament perquè a nivell personal el tema m'atrau des de fa anys. Per una qüestió de salut perquè he tingut problemes digestius. Va arribar un moment en què vaig pensar que això podria interessar molta gent i amb l'Adam Martín (que ara ja no continua) vam tirar endavant el web.
Amb molt d'èxit. 30.000 visites mensuals segons l'OJD.
Sí, estem molt contents. Sembla que no però hi treballem 25 persones més de 10 assessors externs. La idea és molt periodística: és una revista amb diferents seccions que parlen d'alimentació i salut: hi ha notícies, entrevistes a famosos, estudi sobre l'origen dels aliments de què parlem...
I aquí mengem saludable?
La veritat és que al nord d'Europa ens passen la mà per la cara. Pel que fa a aliments ecològics arrosseguem 30 anys d'endarreriment. Per exemple, es dóna la paradoxa que hi ha un tomàquet fet al delta de l'Ebre meravellós que s'exporta en un 95%. A Catalunya creix la sensibilitat, però anem tard.
Anem tard perquè som el que mengem?
Evidentment. Si bevem llet d'una vaca hormonada no ens estem fent cap favor. O la prenem d'una de ben alimentada o és millor buscar el calci en altres llocs, com els fruits secs o el tronc del bròquil. És cert que els aliments ecològics són més cars, però és molt més saludable menjar un tros de carn petit i bo que un de gros que no ho sigui.
Sembla nutricionista!
No, no ho sóc ni vull aparentar-ho! Però m'apassiona el tema i el que dic és el que escriuen els nostres experts. Per exemple: sabies que pots menjar molt bé però ho pots espatllar tot molt fàcilment si utilitzes estris inadequats? El millor per a les cassoles: el titani, el ferro colat, l'acer inoxidable...

No em puc menjar un cupcake rosa mai més a la vida?
I tant que pots! Si fas una dieta equilibrada pots fer excepcions. Però precisament fer dolços saludables és tot un repte. L'innovador pastisser català Toni Rodríguez em va comentar l'altre dia que té pendent treballar amb les melasses per substituir el sucre. I saps quina recepta ha tingut més èxit al web?
Unes postres?
Sí, les magdalenes saludables que cuina la Nina. En va parlar en una entrevista i vam rebre una allau de demandes de la recepta. Cesc Gelabert, Bigas Luna (que té una botiga d'alimentació ecològica a Torredembarra), Ramon Madaula i Sílvia Munt són altres noms coneguts que cuiden el que mengen.
Digui'm un article molt llegit.
El d'alimentació i sexe. Hi ha certs aliments i complements alimentaris que ajuden a potenciar el desig sexual i fins i tot a quedar-se embarassada. Com ara el pol·len o la planta maca, originària del Perú.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.