Comunicació

L'Ajuntament de Morella torna a reclamar TV3 a la Generalitat Valenciana

La vila i la resta de la ciutadania del País Valencià porta dos anys sense veure les emissions de la Corporació Catalana

La localitat de Morella i una gran part de la comarca dels Ports complixen demà dos anys sense veure les emissions de les televisions autonòmiques de Catalunya i Aragó. Aquell 7 de juny de 2010 es va produir l'apagada, obligada per les amenaces de multa de la directora general de Promoció Institucional de la Presidència de la Generalitat Valenciana, Dora Ibars. Transcorregut eixe temps, el president del Consell ha canviat, però Alberto Fabra tampoc ha rectificat la decisió que va prendre el Govern de Camps, a pesar que l'Ajuntament de Morella ha reclamat moltes vegades que es restituïsquen les emissions. L'última, a través d'una moció en el passat ple, aprovada per unanimitat.

La regidora de cultura, Maria Rallo, afirma que “si el president Fabra volguera, demà mateix la comarca dels Ports podria tornar a veure les emissions de les cadenes autonòmiques d'Aragó i Catalunya”. La regidora també indicava que “en el nostre repetidor no cal cap múltiplex addicional, perquè el senyal arriba al nostre territori i la seua restitució depén únicament d'una decisió política, ja que no costaria ni un euro”. Rallo recorda que “Alberto Fabra va presentar una moció quan era alcalde de Castelló per a sol·licitar que es poguera veure TV3 en la província i, ara és el que té la responsabilitat per a autoritzar la restitució del senyal”.

La cadena autonòmica TV3 es veia en Morella des de fa més de 25 anys i sempre ha sigut un dels canals més vistos pels veïns i veïnes de la localitat. Des que es va tallar el senyal d'estes emissions, han sigut nombrosos els actes de protesta ciutadans per a reclamar a la Generalitat una rectificació. Per això, Rallo conclou que “la comarca dels Ports s'ha mobilitzat periòdicament contra l'absurda i autoritària imposició de la Generalitat i continuarà fent-ho, si no es restituïxen les emissions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.