Comunicació

Últim pas per legalitzar TV3 al País Valencià

La reciprocitat entre les emissions de TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans (CCMA) i Ràdio Televisió Valenciana (RTV) podria estar més pròxima si el Congrés vota a favor de la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió Sense Fronteres.

La ILP arriba al Congrés amb l'aval de 650.000 signatures i després que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) decidís, ara fa un any i mig, suspendre les emissions de TV3, assetjada per les multes imposades pel govern valencià. Si prosperés, aquesta iniciativa permetria legalitzar les emissions, emparant-se en la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, que en l'article 12.2 estableix que s'ha de garantir la recepció de ràdios i televisions als territoris que comparteixen llengua.

La iniciativa serà debatuda a partir de les quatre de la tarda i defensada per ERC. L'aprovació d'aquest punt permetria desenvolupar un text legislatiu que legalitzaria l'intercanvi d'emissions dels mitjans de comunicació en territoris que comparteixen àmbit lingüístic. El Parlament espanyol va aprovar fa tot just un any la presa en consideració amb els vots favorables de tots els grups excepte del PP, que s'hi va abstenir. Els grups de l'oposició van coincidir en la necessitat de despolititzar l'espai radioelèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.