Comunicació

Morella exigix a Fabra que restituïsca els senyals autonòmics de TV de Catalunya i Aragó

Els vots en contra del PP i UPyD a la ILP Televisió sense fronteres en el Congrés fan que la decisió de veure els canals d'altres autonomies en la Comunitat torne a dependre de la Generalitat

Els vots en contra del PP i UPyD en el Congrés, van tombar la Iniciativa Legislativa Popular Televisió sense Fronteres. Este fet frena la seua tramitació parlamentària, però no esgota les possibilitats perquè es puguen tornar a veure els canals autonòmics de Catalunya i Aragó al País Valencià. És més, la decisió per a autoritzar l'emissió d'estos canals torna a dependre del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra.

L'Ajuntament de Morella sempre s'ha mostrat a favor que els canals autonòmics valencians es puguen veure a Aragó i Catalunya i que els de les comunitats veïnes, es puguen veure en el nostre territori. En estos dos últims anys, s'han aprovat moltes mocions en plens per unanimitat, per a exigir la restitució dels canals que es van obligar a apagar en el mes de juny de 2010. Per això, la regidora de cultura, Maria Rallo, ha lamentat que “el PP i UPyD hagen impedit que la tramitació de la ILP Televisió sense Fronteres continue avant”.

La regidora també ha defés la televisió sense fronteres i la capacitat que cada usuari puga triar què continguts consumir. Segons l'edila, “la Televisió sense Fronteres està més prop de la realitat de la nostra comarca que les fronteres legislatives i no hi ha cap problema tècnic per a fer-la viable en la nostra comarca”.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana va obligar a apagar el múltiplex pel que arriba el senyal de les cadenes autonòmiques de Catalunya i Aragó al terme de Morella, baix amenaça de multa de fins a un milió d'euros. D'esta manera, la comarca dels Ports va ser la primera de Castelló a deixar de rebre el senyal d'estes cadenes. Des de llavors, els veïns de la comarca han realitzat distintes accions de protesta per a exigir la restitució d'estos canals. En el cas de TV3, Morella havia pogut veure la cadena durant 25 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.