Comunicació

De ràdio a proveïdora

Icat començarà dilluns una nova etapa en què deixarà l'FM i es concentrarà en els nous consums a través d'internet

“Cal dir a la gent que pensa que deixarem d'estar al cotxe que hi tornarem”, gràcies al 4G

“Que quedi clar que Icat no desapareix”, destaca Carles Aledo, el coordinador de l'emissora, la qual a partir de dilluns, 1 d'octubre, deixarà el dial radiofònic. En aquesta nova etapa, l'emissora –hereva de Catalunya Cultura– es desprèn de l'etiqueta final “FM” per afegir-hi el “.cat”. La nova marca, Icat.cat, continuarà viva a través de l'escolta en línia, a través del web, per les aplicacions per a mòbils Iphone, i Android i tauletes, i també a través de la TDT. La programació no canvia –continguts musicals i culturals–i del que es tracta és “d'obrir noves finestres”. Així, Delicatessen, un dels espais de referència, es podrà escoltar els dissabtes per Catalunya Ràdio, de les dotze de la nit a les dues de la matinada, i Catalunya Música inclourà els programes de jazz el cap de setmana.

Prescriptors

Icat.cat continuarà amb la funció de prescriptora que l'ha diferenciat d'altres radiofórmules i compromesa amb les discogràfiques i els festivals del país. “Volem seguir com a emissora de referència de la nova escena musical catalana i continuarem donant suport als grups, promovent la cultura emergent del país però també, com ha estat sempre la línia editorial del canal, descobrint música independent d'arreu”, assenyala Carles Aledo. Indica, a més, que Icat.cat inicia el procés cap a un nou model de ràdio, encaminada més cap a un proveïdor de continguts: “La ràdio del futur implica buscar noves maneres d'arribar a l'oient, ens estem adaptant a aquests nous consums” per satisfer una demanda creixent de l'oient, la de continguts a la carta: “Vol escoltar el que vol en el moment que vol i des del dispositiu que vol.” Conscients que on s'escoltava més Icat.fm era des del cotxe, Carles Aledo recorda la possibilitat de continuar fent-ho si es disposa d'un mòbil amb internet i una entrada auxiliar per connectar-lo. La revolució a la ràdio, però, arribarà amb la tecnologia 4G, que permetrà escoltar emissores d'internet, la ràdio en línia: “Cal dir a la gent que pensa que deixarem d'estar al cotxe que hi tornarem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.