Comunicació

Es demana a Torrent la suspensió cautelar d'instal·lació d'una antena

Es troba situada a una zona residencial i ha alçat polèmica entre detractors i partidaris

Compromís per Torrent ha presentat una moció perquè el Ple de la Corporació suspenga la tramitació administrativa, i condicione l'atorgament de les pertinents llicències, fins que es determinen els mesuraments de les emissions i les característiques tècniques de la nova antena de telefonia ubicada en el barri de Santa Apol·lònia del Vedat.

El portaveu de Compromís, Vicent Beguer, no compartix la visió de l'equip de govern del PP de què es permeta la construcció i instal·lació d'aquestes tipus d'antenes amb l'únic requisit que l'empresa faça una declaració responsable sobre la legalitat de les mateixes, i sense que hagen fet els mesuraments de potència i l'especificació de les seues característiques tècniques.

Beguer ha explicat que el seu grup porta anys demanant el control municipal sobre la construcció i les emissions d'aquest tipus d'antenes, i ha recordat a l'equip de govern, del PP, que una declaració responsable, per part de les pròpies empreses explotadores, sense que faça una revisió tècnica i el mesurament de la seua potència és paper banyat, i es pregunta perquè el govern local creu en aquestes declaracions responsables com si foren un “acte de fe” que no compartixen la immensa majoria dels veïns i veïnes afectades per les emissions.

En aquest sentit Compromís va presentar una moció, el 10 de febrer de 2012, perquè aquesta antena s'ubicara dins de l'actual recinte del dipòsit d'aigua de la parcel·la 6 del Polígon 60 del paratge conegut com a “Balcó del Vedat”, una ubicació alternativa en què el nucli poblat més proper se situava a més de 150 metres de la mateixa.

Des de Compromís s'ha expressat que durant anys porten denunciant aquest tipus de pràctiques, on l'única versió que compta per al PP és la de les empreses explotadores de la telefonia mòbil, i ha recordat tant a l'equip de govern del PP com a l'anterior govern socialista les seues denuncies sobre les antenes del carrer del Convent i la ubicada en la teulada del propi Ajuntament de Torrent, respectivament.

Veïns a favor

A rengló seguit d'aquesta denúncia, l'Associació de Veïns el Vedat ha tret un comunicat mitjançant el qual se situa del cantó de la instal·lació d'aquest repetidor, li fa costat a la política municipal i la justifica tot i afegint que millorarà la recepció del senyal i la cobertura dels aparells de telefonia mòbil d'aquest sector de la població.

Ni normativa ni res de res

Pere Rossell

A l'ajuntament de Torrent li ve bastant malament complir la legislació vigent respecte de la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil. Segurament, els beneficis que li reportarà a l'equip de govern o amb l'excusa dels que ha de reportar, fa que la llei siga transparent en aquest aspecte.

Ho demostra l'actitud política que manté durant tot el temps de lluita del veïnat del carrer del Convent contra una antena d'aquestes característiques instal·lada al pati número 25 de l'esmentat carrer, equidistant de l'institut Tirant lo Blanch, del centre concertat Lluís Amigó i l'Escola d'Adults, a menys distància de la recomanable per la normativa europea.

Ni a aquesta alcaldessa, ni a la que ara és consellera d'Educació quan tenia la responsabilitat local, els ha interessat gens la salut dels seus conveïns i, és per això que el bosc d'antenes a aquesta localitat de l'Horta, supera en molt, la densitat recomanable per l'Organització Mundial de la salut d'ones radioelèctriques.

No passa res, mentre puguem parar la mà i mentre hi haja patis de veïns que els hi surta a compte. La salut, és farina d'una altra panera i la despesa sanitària surt d'una altra partida pressupostària. Avant!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.