Comunicació

Rhamsés Ripollés

Alcalde de Morella

“Sentim TV3 com la nostra televisió”

No té por que el govern valencià informe l'executiu espanyol de l'obertura del repetidor municipal i els pose una multa?
No veiem cap raó per a això. Fa dos anys i mig vam haver de tancar perquè la Generalitat ens va amenaçar amb una multa d'un milió d'euros. Ara, el Tribunal Suprem ha dit que la Generalitat va fer mal fet en tancar i sancionar els repetidors d'Acció Cultural.
I si el govern de Rajoy li diu que ha de tancar el repetidor?
No està en les nostres previsions, però si arriba la situació estudiarem totes les opcions.
A què respon la rapidesa en recuperar TV3 a Morella?
A la demanda de la societat morellana davant la sentència, per tal de recuperar allò que anul·la i de normalitzar la realitat audiovisual del territori. TV3 es veia a Morella des de fa més de 25 anys. La anormalitat després de tant de temps va ser l'apagada de fa dos anys i mig. És de justícia social que TV3 es puga veure a tota la comarca.
Creu que ACPV hauria de seguir el camí de Morella?
Partim de situacions diferents, ells estan pagant un sanció i nosaltres, no. Creiem que la Generalitat hauria d'abandonar aquesta persecució immediatament i treballar perquè els valencians puguen veure el que preferisquen i regularitzar l'espai audiovisual valencià des de la realitat que es viu a cada territori, sense imposar de forma autoritària el seu model ideològic.
Ha posat seny, la justíci, després de tants anys de conflicte? 
La sentència és l'ultima bufetada al desgavell del govern de Camps i és el primer colp perquè es restitueixi la normalitat televisiva a tot el País Valencià.
Com s'han viscut els dos anys d'apagada?
El tancament va suposar un colp a la cultura, la llengua i la llibertat d'informació i d'expressió de tota la nostra ciutadania. El tancament dels repetidors de TV3 ací, en la comarca dels Ports, especialment, sempre s'ha vist per la majoria de la gent com un acte sense sentit.
A què ha contribuït TV3 en la comarca i el País Valencià?
Als Ports sentim TV3 com la nostra televisió. Ha sigut sempre un dels canals més vistos perquè és una televisió de qualitat i en la nostra llengua, en una realitat sociolingüística, com és la de Morella, on la població, amb llengua pròpia, no té un ventall ample de possibilitats de ser informat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.