Comunicació

TV Cardedeu, en perill

La històrica Televisió de Cardedeu està en perill de tancament. La cadena, fundada el 1980 –quan només existia TVE– com la primera “televisió local independent i comunitària de l'Estat”, ha hagut de suprimir el seu informatiu i acomiadar la directora arran de la davallada d'ingressos econòmics.

En un comunicat, la cadena explica que a la minva “dràstica” de l'aportació econòmica de l'Ajuntament se suma el fet que “encara estan pendents de cobrament les subvencions de la Generalitat del 2011 i el 2012”.

La situació els ha portat a acomiadar la directora dels últims sis anys –des que es va decidir que “amb el voluntariat no n'hi havia prou per mantenir una programació regular”–, ja que no poden “pagar la seva nòmina” i a suprimir Cardedeu Informatiu. “És obvi que això amenaça greument el futur de la nostra entitat”, admeten els socis de l'entitat, que es mostren disposats a seguir “fent televisió, sempre que quedi algú per fer-la i, sobretot, algú per mirar-la”. Així, ja han anunciat que la intenció és endegar tant una nova campanya de captació de socis com una campanya de patrocinadors, així com estudiar la possibilitat del micromecenatge.

De moment, la cadena estrena avui la seva nova programació, “més senzilla i més barata”, en què destaca el retorn d'un programa històric de l'emissora, Borregos i carquinyolis, ara en un nou format de tertúlia per comentar l'actualitat local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.