Vallès Oriental TV pretén oferir quatre hores de programació pròpia diària al 2011

Vallès Oriental Televisió (VOTV) començarà a emetre el pròxim 14 de setembre. Es tracta d'un canal creat pel Consorci Teledigital de la Demarcació de Granollers, un dels quatre operadors concessionaris d'una televisió digital comarcal. Aquest consorci està format per 12 ajuntaments de la comarca, tot i que tindrà cobertura per tot el Vallès Oriental: Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, Lliçà d'Amunt, la Roca del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor.

El gerent d'aquest consorci, Albert Jordana, ha explicat els principals objectius de VOTV: «Convertir-se en una televisió de servei públic, encoratjar la participació ciutadana, garantir la cobertura informativa segons criteris periodístics i oferir informació de què passa al Vallès Oriental i potenciar la indústria audiovisual del Vallès, entre d'altres».

Jordana també ha explicat les diverses fases que viurà el canal. La primera començarà amb la seva posada en marxa després de l'estiu. Entre el febrer i el març del 2010 començarà una segona etapa, que portarà el canal a ocupar un espai del centre audiovisual de Roca Umbert de Granollers i l'obertura de delegacions a Caldes de Montbui i la Garriga. L'última fase arribaria el 2011 amb l'augment de l'emissió de producció pròpia.

El responsable ha explicat que durant la primera fase el canal comptarà amb una hora de producció pròpia basada en 15 minuts d'informatius, entrevistes, programes temàtics, una agenda i micro espais. La resta de la programació es completarà amb redifusions, programes de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i productes adquirits a d'altres distribuïdores de continguts. Durant aquest període, la seu del consorci serà el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG), mentre que les emissions es portaran a terme des de l'Institut Municipal de Comunicació de la ciutat.

A partir de la segona fase, la producció d'informatius i esports s'adjudicarà a una productora a través d'un concurs públic, coincidint amb el trasllat a la seu definitiva. A més, en aquesta fase els informatius passaran a durar 30 minuts i es faran des d'un plató virtual.

Finalment, la tercera fase pretén augmentar fins a les 4 hores la producció pròpia diària i incorporar espais de debat, retransmissions esportives, actes culturals i programes de plató, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.