Comunicació

El futur incert dels Paradors, aquest diumenge al Presència

El suplement dominical d'El Punt Avui analitza la reforma pendent del Senat, una institució qüestionada des de fa 30 anys

També explica les monedes socials, una de les alternatives que ha sorgit de la crisi i que aposta per una economia més humana.

El suplement Presència, que es distribueix cada diumenge amb El Punt Avui, ens ofereix aquesta setmana un extens anàlisi sobre la xarxa de Paradores Nacionales. Amb set establiments a Catalunya i un vuitè en camí, aquests establiments romanen en gran part tancats fins al març mentre la direcció es qüestiona si la gestió ha de ser només pública, cosa que Catalunya reclama.

Pel que fa la secció de Catalunya vol viure en llibertat, tracta el cul-de- sac que suposa el Senat. La cambra alta, tot i estar qüestionada des de fa més de tres dècades, mai no s'ha pogut reformar per la impossibilitat que els partits, que la usen per prejubilar velles glòries, es posin d'acord en la manera de fer-ho.

En el número d'aquesta setmana, el suplement Presència també ens explica les monedes socials, una de les alternatives que ha sorgit de la crisi i que aposta per una economia més humana.

Una altre dels temes que s'analitza és l'ensenyament de l'anglès. Els nens cada cop comencen a estudiar l'idioma de més petits, tot i que, segons els experts, quan són més grans aprenen més ràpidament. Els més precoços tenen més facilitat en fonètica, pronunciació i entonació.

A l'apartat Sortim, ens mostra els diferents plats que se serveixen durant les festes de Carnaval. Sopes, ranxos i altres menges es podran degustar a diverses poblacions catalanes que mantenen la tradició de celebrar àpats comunitaris durant les festes de la disbauxa. Són plats molt calòrics que anuncien la pròxima arribada de la Quaresma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.