Comunicació

Retallada territorial

TV3 decideix prescindir de productores també a les zones on no disposa de recursos propis: les Terres de l'Ebre, Perpinyà i el Pirineu

A partir de
finals de març
es cobrirà de manera puntual amb personal
de la cadena

El consell de govern de
la Corporació Catalana
de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit suspendre també els contractes que tenia amb productores i col·laboradors a diverses comarques del Pirineu (el Pallars, l'Alt Urgell, la Cerdanya), a Andorra, a Perpinyà i a les Terres de l'Ebre, les zones que en un principi havien quedat excloses de la reorganització anunciada al gener perquè “no es poden cobrir amb recursos propis”. A partir de finals de març –que és quan entrarà en funcionament la decisió–, però, s'haurà de fer. Fonts de TV3 expliquen que des de llavors es cobriran aquestes zones –on segurament no hi haurà personal fix– amb la plantilla pròpia de la cadena, que es desplaçarà puntualment quan les necessitats informatives ho requereixin.

La CCMA va anunciar el 10 de gener passat que es reorganitzarien les delegacions i els equips de treball d'informatius i esports de TV3 perquè es cobrís tot el possible amb recursos propis, dins de la política de contenció de despesa empresa per l'ens. D'aquesta manera, es decidia que el personal de TVC assumiria completament la producció a les delegacions de Girona, Tarragona i Lleida, i que es prescindiria de les productores externes amb l'excepció d'“els territoris que no es poden cobrir amb recursos propis”, que són els que ara s'ha decidit també incloure. La previsió, segons va informar l'ens, era estalviar gairebé 1,1 milions d'euros anuals.

Des de TV3 s'explicava ahir que l'objectiu de la decisió actual torna a ser la contenció de la despesa i gestió eficient, tot i que no hi ha una xifra d'estalvi estimada.

Denúncia del comitè

El comitè d'empresa de TV3 va demanar ahir que s'aturi aquesta mesura “absolutament injusta des del punt de vista laboral” per a uns treballadors als quals “s'ha obligat a fer-se autònoms i en règim mercantil” i va anunciar una protesta per avui davant la redacció en què participaran redactors i càmeres afectats, incloses cares conegudes de TV3 des de fa molts anys, com ara Pere Codonyan (Perpinyà), Eva Clausó (Pirineu) i Sònia Castelló (Terres de l'Ebre).

En un comunicat titulat La CCMA tanca corresponsalies històriques, el comitè també avisa que “repercutirà en la qualitat i l'oferta dels serveis informatius i en un dels valors bàsics de TV3, que és la cobertura de tot el territori i la informació de proximitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.