Comunicació

Canal 9 retransmetrà per primera vegada la Muixeranga d'Algemesí

La UNESCO va declarar en 2011 les festes d'Algemesí patrimoni immaterial de la Humanitat pel seu immens valor cultural i per la dimensió ritual, festiva i de participació comunitària de la festa

El pròxim diumenge 8 de setembre, Canal 9 retransmet per primera vegada els actes més importants de les festes que dedica Algemesí a la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut: les processons de la Muixeranga, un ritual del segle XIII amb peces teatrals, música i danses. A les 09:45 hores, Canal 9 establirà la connexió amb Algemesí per a la retransmissió de la “processoneta del matí”, que acabarà a les 12:45 hores. A la vesprada, a les 19:00 hores i després d'un resum dels actes del matí, Canal 9 emetrà en directe la “processó de la Volta general”. Á partir de la mitjanit, Canal 9 reemetrà la processó del matí. La retransmissió comptarà amb els comentaris d'alguns protagonistes i coneixedors de la Muixeranga, com el mateix director del Museu de la Festa d'Algemesí, Julio Blasco.

La UNESCO va declarar en 2011 les festes d'Algemesí Patrimoni Immaterial de la Humanitat pel seu immens valor cultural i per la dimensió ritual, festiva i de participació comunitària de la festa. La música de la dolçaina i tabal i les composicions orquestrals i de timbal que acompanyen les torres humanes de la Muixeranga i les danses de Bastonets, Pastoretes, Carxofa, Arquets, Llauradores i Tornejants, conformen un tresor cultural d'extraordinària bellesa i singularitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.