Comunicació

Una concentració a Alacant reivindica els mitjans de comunicació en valencià

La protesta, en resposta al tancament dels repetidors de Catalunya Ràdio, ha aplegat a més d'un centenar de persones

El manifest que s'ha llegit qualifica la mesura com un “atemptat contra la llibertat d'informació”

Alacant ha respost aquest dissabte a la mesura del govern espanyol que ha obligat a tancar els repetidors de Catalunya Ràdio, els últims que duien un senyal en la llengua pròpia del País Valencià a tot el territori, amb una concentració que ha reunit més d'un centenar de persones sota el lema “volem mitjans de comunicació en la nostra llengua”.

L'acte, que ha començat a les 12 del migdia, s'ha realitzat a les portes de la subdelegació del govern espanyol i ha finalitzat amb la lectura del manifest de la Unió de Periodistes, una de les entitats que convocava la concentració i un altre del Casal Popular Tio Cuc d'Alacant.

Al manifest, s'ha denunciat el tancament dels repetidors de Catalunya Ràdio com un “atemptat contra la llibertat d'informació dels ciutadans” i ha recordat que aquesta mesura havia estat precedida de la prohibició d'emetre el senyal de TV3 al País Valencià i del tancament de Ràdio Televisió Valenciana.

El text, que ha estat llegit pel periodista Pere Miquel Campos, acusa al govern de tancar, a més de TV3, Catalunya Ràdio o Ràdio Televisió Valenciana, “nombroses ràdios i televisions locals que empraven el valencià en la difusió dels seus continguts” i qualificava la mesura com “un atac reincident en contra de la pluralitat informativa i una retallada més en el dret a la informació dels ciutadans”.

A l'acte de protesta han participat, entre d'altres, la Unió de Periodistes, l'Associació Cívica per la Llengua a Elx, El Tempir, La Cívica d'Alacant, el Casal Popular Tio Cuc o la plataforma RTVV no es tanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia