Comunicació

opinió

“Desitjo que tingueu sort”

El temps va voler donar una treva que, amb tota seguretat, s'estendrà a avui, diada de Sant Jordi. Després d'un estrany dilluns de Pasqua i d'unes primeres hores de dimarts que feien mirar amb recel i sovint cap al cel, els núvols van donar pas al sol. Tot un bon auguri en les hores que precedien a la inauguració oficial, avui, d'el Punt Avui Televisió, una cadena que neix amb un ferm compromís de defensa dels interessos de Catalunya.

“Desitjo que tingueu molta sort.” Amb aquestes paraules s'acomiadava el president del govern, Artur Mas, de tota la direcció periodística i empresarial del grup El Punt Avui. Uns moments abans, el director de totes les edicions del diari, Xevi Xirgo, l'havia entrevistat, en el que era un dels actes de la posada de llarg de l'emissora, la inauguració oficial de la qual es fa avui. L'entrevista es va emetre ahir, es torna a repetir avui i, a més, els lectors tenen l'oportunitat de llegir-la en la nostra edició d'avui.

El president Mas va arribar a dos quarts de dues del migdia i va ser saludat pel president del grup Hermes, l'editora d'El Punt Avui i la responsable d'El Punt Avui Televisió, Joaquim Vidal i Perpinyà, i tot el seu consell d'administració: la vicepresidenta, Lídia Vidal i Juventench, i els consellers Eduard Vidal i Juventench, Esteve Colomer i Font, i Joan Vall i Clara. També van rebre el president el director, Xevi Xirgo; el vicedirector, Carles Ribera; el director de L'Esportiu, Emili Gispert; el coordinador de continguts, Lluís Martínez, i el director i conductor de L'illa de Robinson, el programa estel·lar en aquesta primera etapa d'El Punt Avui Televisió, Eduard Berraondo. El president Mas també va rebre la salutació, entre d'altres, dels coneguts periodistes Igor Llongueras, Antònia Castelló, Vicent Sanchis i Vicent Partal, a més de les persones de l'equip professional i tècnic que cada dia faran possible la televisió. Altres personalitats presents a l'acte van ser Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural; el sociòleg Salvador Cardús; Àngels Guiteras, presidenta del tercer sector, i Eduardo Reyes, president de Súmate. La direcció d'El Punt Avui Televisió va acompanyar el president Mas en una visita guiada per la redacció i les diverses dependències dels estudis. El president del grup, Joaquim Vidal, va donar detallades explicacions al president Mas de tota la feina feta per posar en marxa l'emissora, així com de tots els objectius que s'esperen aconseguir, és a dir, donar una informació independent i honesta al poble de Catalunya. L'entrevista amb el president Mas va anar precedida d'una altra amb el conseller delegat del grup Hermes, Joan Vall, durant la qual aquest va examinar la situació del sector de la comunicació però, sobretot, la trajectòria d'El Punt, la seva aliança amb l'Avui i l'estratègia que combina la prudència amb l'aprofitament d'oportunitats. Els espectadors també van tenir l'ocasió de conèixer alguns detalls del contingut de L'illa de Robinson, un títol que, com és obvi, neix arran d'una ocurrència del president espanyol, Mariano Rajoy, que, malgrat tot, encara va ser més generós que el seu ministre d'Afers Exteriors, que situava una Catalunya independent als espais siderals.

Amb la nova emissora que comença a emetre oficialment avui, s'amplia l'oferta comunicativa pensada en català. La cadena neix amb una sensibilitat especial en defensa de la democràcia i dels interessos de la nostra nació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia