Comunicació

L'‘Internauta' explica una nova eina per consultar la premsa escrita en català

Neix iQuiosc.cat, que en els primers moments ja agrupa 150 capçaleres diferents

Gendrau analitza els canvis en els mètodes d'accés a la informació

El programa L'Internauta, produït per Vilaweb, està dedicat aquesta setmana a entrevistar Lluís Gendrau, president de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). Durant l'entrevista, Gendrau ha presentat una nova eina: iQuiosc.cat.

Poc abans de Sant Jordi es va activar aquesta web i aplicació per a dispositius mòbils amb el sistema iOS on els usuaris poden consultar la versió en línia de fins a 250 diaris i revistes associats a l'APPEC, l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal i l'Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals.

Amb la nova eina, totes aquestes publicacions es poden adquirir directament a la xarxa o subscriure-s'hi, amb un funcionament clar i intuïtiu, tant en format web com app. Així, les publicacions integrades a la plataforma s'estructuren segons el tipus de format (revista, premsa gratuïta i premsa comarcal) i segons la temàtica (cuina, cultura, història, informació local, etcètera).

Entre les 150 capçaleres de partida, iQuiosc.cat integra des de títols de gran circulació com El Punt Avui, Sàpiens, Enderrock, El Periódico, Avui, Ara, Descobrir, i la revista dels Súpers fins a periòdics locals com ara el Segre, l'Ebre i Tot Mataró, a més de revistes especialitzades.

Gendrau també recordarà en aquest programa de L'Internauta, com a cap de l'APPEC, que vivim en un país de revistes i amb molta tradició de subscripció, i reflexionarà, com a director del grup Enderrock, sobre el canvi radical que s'ha produït en l'accés a la informació, en les últims anys.

El programa l'Internauta està produït per Vilaweb, un portal de notícies en català líder. Aquest espai està dedicat de manera ben principal a l'impacte que les noves tecnologies tenen en el món de la comunicació.

Un dels missatges principals és que aquestes tecnologies es poden convertir en un poderós aliat en la difusió de la nostra cultura, ja que és impossible posar-hi barreres. Però, a més, es donen a conèixer iniciatives tecnològiques que demostren que el nostre país també té prou capacitat per excel·lir en aquest camp de futur.

Les converses de l'‘Esguard'

Esguard és la primera revista catalana pensada per a dispositius mòbils i està impulsada pel periodista Germà Capdevila. Es tracta d'una publicació setmanal d'informació general que està disponible cada dimecres.

Aquesta revista va rebre el premi a la millor nova publicació de l'APPEC. Al seu equip editor hi ha quatre entrevistadors que ofereixen un panorama transversal
de la realitat catalana.

Les converses es publiquen en un format multimèdia i ara tindran una versió televisiva a El Punt Avui Televisió. Precisament, aquest diumenge s'emet el primer programa: Txe Arana conversa amb Araceli Segarra. Altres entrevistadors de l'Esguard són Toni Aira, Màrius Serra i Matthew Tree. En diumenges posteriors tindrem l'oportunitat de sentir la seva feina. L'Esguard també té columnistes d'alt nivell i a més incorpora les seccions que podem trobar en altres revistes, sempre d'interès general dels lectors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia