Comunicació

Es denuncia l'opacitat de la ràdio pública de Torrent

L'ordre de creació prometia pluralitat i transparència, aspectes que no s'han donat en cap moment des de la seua obertura

Compromís ha fet públic les irregularitats en el funcionament de la Ràdio Pública Municipal de Torrent de l'Horta. Així els dos regidors de Compromís, el seu portaveu Vicent Beguer i la regidora Maria Herrada han denunciat greus incompliments del Reglament Municipal, tant en la part relativa a la creació dels Òrgans de Govern i Participació Ciutadana arreplegats al Títol II com al seu Règim Econòmic, regulat pel Títol IV, del que recorden està en vigor des del febrer de 2013.

En concret a l'article 8 del Reglament s'especifica la creació d'un Consell Assessor com a Òrgan de Govern de l'emissora municipal, que a data de hui continua sense estar conformat. Dins del d'aquest òrgan el reglament especifica que, entre altres, està integrat per 15 membres dels quals 11 són regidors electes dels diferents grups municipals que composen el Ple de la Corporació de Torrent.

Entre les importants funcions del Consell Assessor destaquen vetlar pel compliment de la programació radiofònica, exercir el control de la seua activitat, i proposar al Ple de l'Ajuntament la seua consignació pressupostària.

L'article 12 del Reglament especifica que aquest Consell Assessor es reunirà una vegada al trimestre, reunions impossibles atés que evidentment l'òrgan no s'ha creat tal i com mana el Reglament.

Quant al règim econòmic, des de Compromís s'ha denunciat la total opacitat del funcionament de la ràdio atés que s'està incomplint l'article 22 del reglament d'aquest òrgan, que especifica que el director/a elaborarà una proposta de consignació pressupostària que ha de ser aprovada per l'esmentat Consell Assessor, que no està creat, i després remetre aquesta consignació al Ple de la Corporació per a la seua aprovació conjuntament amb la resta de partides municipals que composen el Pressupost de l'Ajuntament de Torrent.

De fet, des de Compromís s'ha posat de manifest que les despeses municipals de la ràdio no s'especifiquen amb el seu nom dins del pressupost de 2014, que es va facilitar als grups municipals per a la seua aprovació.

Finalment des de Compromís s'ha denunciat que amb tots aquestos greus incompliments reglamentaris, la Junta de Govern Local presidida per l'Alcaldessa Folgado va procedir a contractar, el dia setze de juny, per procediment sense publicitat, un servei d'assistència de la Ràdio Municipal, a un particular, per un muntant total de 31.944€.

Sense dades ni informació

Pere Rossell

Així és com actua habitualment el partit que li fa de suport a la majoria absoluta de l'alcaldessa Empar Folgado, en aquesta corporació municipal. Com més dades amaguen, millor i més tranquils s'hi troben perquè, d'aquesta manera, tots és susceptible de ser amanyat per tal d'informar que les coses porten vent de popa.

Així ho fan al Butlletí d'Informació Municipal on, l'alcaldessa pot fer un seguiment del seu vestuari de temporada a base de repassar les nombroses fotografies existents a cada pàgina.

D'aquesta mateixa manera, procuren actuar davant el Síndic de Comptes, perquè no obtinga la informació necessària per a emetre cap dels informes preceptius.

Als pressupostos municipals també solen amagar informació als grups de l'oposició, perquè no disposen de tots els pals de la baralla, no fos que les millores que plantegen a les sessions de discussió, superen en molt la proposta original.

A la ràdio pública han actuat com acostumen: amagant quanta més informació millor i es troben a les ones hertzianes de manera legal, però emeten d'amagatotis i sense fer publicitat entre la ciutadania, no fos que demanen participar.

Així és com funciona el Partit Popular d'aquesta ciutat de l'Horta que se sent gran, però que mai no ha aconseguit ser “una gran ciutat”, perquè els polítics que la gestionen no passen de ser polítics de carreró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia