Comunicació

El PP de Torrent vulnera el reglament de la ràdio municipal

Compromís denuncia que la norma havia d'estar en vigor des de febrer de 2013 i no és així

Compromís per Torrent ha denunciat novament el funcionament i gestió de la ràdio municipal de Torrent i acusa el PP d'utilitzar patrimoni de propietat municipal com si fora el seu “corralito particular”.

Així, es fa referència a l'incompliment sistemàtic del principal òrgan de control municipal de l'emissora, marcat al propi reglament, com és el Consell Assessor. Segon les pròpies normes de l'emissora, l'inexistent Consell ha d'estar format per 11 regidors electes del Ple de la Corporació a proposta dels grups municipals, més dos vocals nomenats pel Ple entre professionals, un Director i un Secretari.

Entre les funcions del Consell Assessor es troben les més importants, com per exemple preparar la programació, vetlar pel compliment de la mateixa, proposar al Ple de l'Ajuntament el pressupost general de l'emissora, proposar al Director de l'Ens, i definir la línia editorial i les pautes dels diferents serveis informatius i culturals. El reglament també regula al seu article 13 que el Consell Assessor es reunirà una vegada al trimestre.

Per a Compromís el cas de l'emissora municipal és el paradigma de com el PP gestiona els mitjans públics pagats amb els impostos de Torrent, donat que la inexistència del Consell Assessor suposa de facto que legalment no puga nomenar-se al Director, que l'Emissora no puga tindre consignació pressupostària, que no puguen fer-se contractacions ni nomenar als col·laboradors, i, finalment, no puga validar-se la programació emesa mentres aquest òrgan no estiga creat i en funcionament, la qual cosa pot provocar importants problemes al Consistori en cas de reclamacions o demandes dels ciutadans o entitats.

Aquesta falta de transparència i control, en l'emissora pública de Torrent, és per a Compromís contradictòria amb les normes de transparència i bon govern que el PP ha presentat recentment i que pretén aprovar en un futur Ple del Consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia