Comunicació

Presentació de la XX Jornada de Sociolingüística d'Alcoi

Girarà al voltant de la comunicació i la política lingüística

Al Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València ha tingut lloc la presentació de la “XX Jornada de Sociolingüística d'Alcoi, un acte al que han assistit Begoña Cantó, sotsdirectora de Normalització Lingüística del Campus d'Alcoi; Verònica Cantó, secretària de l'AVL; i Francesc Agulló, regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi.

La celebració de la XX Jornada de Sociolingüística tindrà lloc el divendres 27 i el dissabte 28 de març i en la mateixa s'analitzarà la situació social del valencià des de diferents perspectives.

En aquesta ocasió, la Jornada girarà al voltant de la comunicació i la política lingüística, i compta, entre altres ponents, amb Vicenç Villatoro i Josep Gifreu. Villatoro va ser director del diari Avui entre els anys 1993-1996 i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió entre 2002-2004, i en l'actualitat dirigeix el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Per la seua banda, Josep Gifreu és comunicòleg i professor de la Universitat Pompeu Fabra. Les seues línies de recerca abasten des de les polítiques de comunicació i la cultura fins al cinema i l'audiovisual.

En la XX Jornada també hi intervindran Amàlia Garrigós, periodista valenciana, presentadora i locutora en Ràdio Nou i Canal Nou, i Eugeni Alemany, filòleg de formació i reporter dels famosos programes de televisió “Caiga quien caiga” i “Trau la llengua”, de la televisió autonòmica. Junts parlaran del paper dels mitjans de comunicació en llengua pròpia com a elements de cohesió social.

El programa es completa amb una taula rodona que abordarà les propostes i els compromisos sobre política lingüística de tots els partits valencians que es presenten a les Eleccions Autonòmiques de maig.

A l'apartat cultural, la Jornada presentarà Rafa Xambó en concert “T'estimo tant. Sonets de Shakespeare”, coronat amb l'actuació del cantautor Andreu Valor i una ruta cultural pels espais literaris d'Alcoi a càrrec de Francesc Gisbert i Esther Vizcarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia