Comunicació

TVE va prescindir de l'informatiu en català el dia de la tragèdia

CCOO es queixa que no té sentit eliminar la desconnexió si la notícia té l'epicentre a Catalunya

TVE va eliminar dimarts, el dia de l'accident aeri de l'avió de Germanwings, l'informatiu del migdia en català que s'emet de dues a dos quarts de tres. La cadena pública espanyola va prioritzar l'especial que es feia sobre el sinistre des del centre de Torrespaña, a Madrid. El sindicat CCOO al centre de TVE a Catalunya es va queixar, ahir, a través d'un comunicat, de la supressió de les notícies que es realitzen des de Sant Cugat del Vallès. Segons CCOO, l'anul·lació de l'espai es va notificar “just cinc minuts abans de començar el programa, quan tot estava perfectament preparat per informar en profunditat i de primera mà del tràgic accident d'aviació”. El cap de la direcció d'informatius de TVE a Catalunya va explicar als representants sindicals que l'ordre es va rebre de Madrid. El sindicat destaca la gravetat del cas pel fet que les víctimes de l'Estat espanyol són principalment catalanes.

En el comunicat, CCOO es pregunta quina és la finalitat del centre de TVE a Catalunya: “Si hi ha una notícia rellevant que afecta directament la ciutadania de Catalunya i no l'hi podem explicar, per a què servim?” I continua destacant l'objectiu del servei públic “que no es dóna” quan “l'epicentre de la notícia succeeix precisament a la seva comunitat autònoma”. CCOO considera que es podria haver fet la desconnexió amb el canal en baixa definició, mentre que l'especial per a tot l'Estat s'hauria pogut mantenir al canal HD. El comitè d'empresa de TVE a Catalunya es reunirà avui amb la direcció del centre territorial per tractar d'aquest greuge.

LA FRASE

Quin sentit té fer avortar l'emissió en català quan tot estava preparat per informar del tràgic accident
Comunitat de Comissions Obreres
CCOO. sindicat a TVE a catalunya

Audiències: TV3, líder informativa

TV3 va ser la cadena més vista, amb un 14,6% de quota de pantalla, dimarts, la jornada marcada per l'accident aeri. Els catalans van escollir com a primera opció informativa TV3. El TN vespre, amb 840.000 espectadors de mitjana i una quota del 26,2%, va ser el programa més vist del dia, seguit per l'edició del TN migdia, amb 651.000 espectadors i una quota del 29,8%.

El programa Els matins, a partir de les 12.45 i fins a les 13.30 h, va doblar la quota habitual i es va situar en un 14,3%. A continuació, l'Especial informatiu. Accident aeri va obtenir una quota del 20,3% i una audiència de 375.000 espectadors. Pel que fa als informatius espanyols, Informativos Tele 5 21h es va situar com a vuitè espai del rànquing, amb un 11,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia