Comunicació

TV3 destapa els internats de la por del règim franquista

‘Sense ficció' emet el documental que tanca la trilogia sobre la infantesa com a víctima del franquisme

Els periodistes Montse Armengou i Ricard Belis van començar fa tretze anys a destapar la impunitat dels quaranta anys de dictadura amb el documental Els nens perduts del franquisme (2002). Ara tornen a destapar el silenci amb Els internats de la por, un treball que tanca la trilogia sobre les víctimes infantils del franquisme; l'últim documental d'investigació emès va ser Torneu-me el fill (2012).

Els internats de la por narra la vida de milers de nens i nenes que van viure en internats, col·legis religiosos, orfenats i centres d'auxili social i van ser víctimes d'abusos físics, psíquics, sexuals i d'explotació laboral en aquest tipus de centres. A diferència d'altres països com Irlanda, que han reconegut els maltractaments a nens sota la seva tutela, a l'Estat espanyol aquests abusos no han estat mai jutjats. Ara, ja adultes, les víctimes han decidit denunciar uns fets que en altres països han merescut la condemna de l'estat i de l'Església.

LA FRASE

Hi havia un professor que anava de progre i ens pegava mentre posava música de Llach
Carlos Carceller
testimoni


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.