Comunicació

Polèmica pel ‘.Cat' de TV3 dedicat al sobiranisme

Pel PSC, ICV, el PP i C's, és “falta de pluralitat”, i Sallent defensa el debat de “compromesos” amb el procés

L'última edició del programa .Cat que els dijous presenta Ariadna Oltra se centrava a analitzar les possibilitats que la convocatòria electoral del 27-S sumi o no una majoria independentista. Durant el programa, que va reunir Josep Rull, secretari d'Organització de CDC; Marta Rovira, secretària general d'ERC; Isabel Vallet, diputada de la CUP; el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, hi va haver queixes a la xarxa social de Twitter acusant TV3 de falta de pluralitat sota l'etiqueta #TV3noemrepresenta.

El CAC actuarà d'ofici

La polèmica va continuar ahir al Parlament i ha propiciat que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) obri una actuació d'ofici arran de les crítiques. El PSC, ICV, el PP i C's han denunciat la “manca de pluralitat” del programa denunciant que només es convidés a partits i entitats independentistes. La diputada del PSC, Núria Parlon, va qualificar “d'indignant” que el programa no analitzés el resultat de les eleccions municipals. Des d'ICV, Marta Ribas va parlar d'escàndol i el diputat del PP, Santi Rodríguez, va lamentar que a TV3 no hi hagi “veus discordants”. El director de Televisió de Catalunya va negar les acusacions i va assegurar que el que el programa pretenia era “parlar amb els actors compromesos amb un full de ruta cap a la independència, tant polítics com entitats socials, no fer cap debat sobre independència sí o no, ni posicionaments respecte a les eleccions”. També es van criticar alguns reportatges emesos al Telenotícies, entre els quals els relatius a un hipotètic exèrcit català o a les noves tecnologies en una Catalunya independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia