Comunicació

El sobiranisme, un dels ítems de les municipals

Un informe del Consell Audiovisual de Catalunya avala la cobertura electoral

El tema més recurrent en la campanya de les eleccions municipals del 24 de maig va ser les al·lusions que es van fer entre si els diferents candidats i formacions polítiques, seguit, com a segon ítem, de les relacions entre Catalunya i l'Estat espanyol. Els següents temes en importància van ser els pactes, les crítiques a governs municipals i les polítiques socials. Aquesta és una de les dades que es desprèn de l'informe elaborat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que ha analitzat la cobertura feta per sis televisions [TV3, 3/24, TVE Catalunya, 8 TV, Barcelona TV, El Punt Avui TV] i dues ràdios [Catalunya Ràdio i RAC1]. En total, s'han analitzat més de 79 hores d'informació corresponents a 199 informatius i 156 magazins.

En quant a la cobertura feta per El Punt Avui Televisió, el CAC destaca que confirma la tendència observada el 2014 amb motiu dels comicis europeus, en què el grup s'iniciava com a prestador, de cobrir la informació electoral amb equitat i proporcionalitat. Per altra banda, l'informe del CAC també apunta al conflicte laboral de TV3.En relació amb la vaga duta a terme pels treballadors de TV3, el CAC lamenta que un conflicte eminentment laboral “hagi posat en perill la integritat d'una informació que se situa en el cor de la vida democràtica”. Pel que fa a les protestes relatives als blocs electorals, el CAC recorda que aquesta protesta influeix en la percepció de qualitat de la informació dels mitjans públics.

LA FRASE

El Punt Avui TV confirma la tendència observada el 2014 amb motiu dels comicis europeus, en què s'iniciava com a prestador, de cobrir la informació electoral amb equitat i proporcionalitat
Informe CAC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.