Comunicació

Informació de proximitat i diari nacional de referència

El Punt Avui engega avui la nova edició Camp i Ebre, amb la voluntat de millorar la informació de proximitat de les deu comarques de Tarragona

Són vuit planes diàries dedicades al territori

La realitat de dos àmbits territorials tan complementaris i a la vegada tan diversos com són el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tenen des d'ahir diumenge una presència més important a El Punt Avui. El diari acosta el focus informatiu a aquest territori amb una edició pròpia, Camp i Ebre, que enllaça amb un projecte que naixia ja fa gairebé dinou anys, l'11 de setembre del 1996, quan El Punt iniciava el seu trajecte per les comarques meridionals, amb la voluntat de tenir una implantació arreu del territori català.

Ara, amb la capçalera El Punt Avui, comença un nou plantejament que s'emmarca en un conjunt de canvis que pretenen millorar l'oferta del diari, tant des del punt de vista local com nacional, i tant en paper, com al web i a la televisió. El Punt Avui tindrà cinc edicions: Camp i Ebre, Barcelona, Girona, Maresme i Lleida. Amb això es recupera el concepte de diari nacional per edicions, amb un doble objectiu: oferir una informació de proximitat i, a la vegada, esdevenir un diari nacional de referència, compromès amb el país i la seva gent.

Aquesta doble voluntat quedarà plasmada a les portades. Habitualment, la portada amb els temes més destacats d'àmbit general obrirà el diari i la dels continguts propis de l'edició tarragonina el tancaran. És a dir, la contraportada serà, amb el mateix format que la portada, l'aparador dels temes locals. Les dues portades són intercanviables i esdevenen un indicador que les dues ànimes del diari –la que es correspon amb la informació local i la de la informació general– tenen el mateix pes.

L'estructura

L'edició Camp i Ebre, igual com les altres, té vuit planes dedicades específicament al territori, en les quals es combinen els diferents gèneres periodístics i que copsen les realitats social, econòmica, política i cultural de les comarques del sud de Catalunya. Estan encapçalades amb un bitllet d'opinió d'un periodista de la casa al territori. En aquestes planes també s'hi inclou la informació de serveis locals i hi haurà des de l'agenda d'actes fins a les necrològiques. Se situen a la part central del diari, generalment després de les planes de Vista i abans de les seccions d'Europa-Món i Cultura.

Després de les planes d'informació local i de serveis s'hi situen dues planes sota l'epígraf Les altres edicions: el lector tarragoní té a l'abast de manera resumida el més important del que s'ha publicat aquell mateix dia a la resta d'edicions.

Del Montsià al Baix Penedès, les sinergies de les deu comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre quedaran reflectides en aquesta nova edició. Els grans complexos turístics de la Costa Daurada i les petites cases rurals ebrenques; infraestructures pendents com el tercer fil ferroviari, l'A-27 i l'N-340; la indústria química, el port i l'aeroport; projectes culturals com la Tabacalera de Tarragona i equipaments actius com el centre d'art Lo Pati d'Amposta; la gent, en definitiva, d'un territori que ara recupera un diari de referència en l'àmbit local i en el nacional.

I tot aquest esforç periodístic es fa de la mà, a les comarques de Tarragona, d'un grup d'operadors que cobriran, cada un, part del territori: Reusdigital.cat, El Portal Nou, Infocamp.cat, Taempus i el Setmanari L'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia