Comunicació

MARCEL ARIAS

TÉ EL RÈCORD DE PERMANÈNCIA EN EL CONCURS DE LLENGUA DE TV3

“La dificultat és complicar-ho”

Biotecnòleg de 27 anys, s'ha emportat el pot del concurs ‘El gran dictat'

Els nens estan extasiats perquè surto per la tele; em tenen com un dibuix animat. No sé si ho associen al mèrit de l'estudi
92.680 euros.26 de novembre de 2014. Guanyador: Lluís Garcia Petit.72.990 euros.el 29 de setembre del 2011. Guanyador: Josep de Mateu Gatell66.120 euros.el 16 de maig del 2013. Guanyador: Gerard Alonso.
Felicitats. Què farà amb els diners, amb els 98.070 euros?
Hisenda se'n queda el 21% però d'entrada, viatjar. M'agradaria anar a Costa Rica, també fer el transsiberià... projectes que en un estiu normal no et planteges. I òbviament, estalviaré.
Pensava que li podia passar com a l'anterior concursant, rècord de permanència, Pau Sabaté, que al final no es va endur el porquet?
Sí, i cada dia que fallava per una lletra ho veia més a prop. A més, tenia oponents que també es quedaven a una sola lletra. I és clar, et va minant la moral veient que no l'encertes. Tenia por.
Després de quatre mesos, ja forma part de la família, tant de l'equip com de mig Catalunya. Quina va ser la seva reacció quan va veure's guanyador?
Va ser molt emocionant. La meva primera reacció va ser abraçar-me al Joan, l'oponent. I tots molt amables. Em van felicitar tots. L'equip del programa em tractava com un més; gairebé tenia la targeta d'accés als estudis. Hi havia molt bon ambient; em van felicitar.
Una de les amenaces d'Òscar Dalmau va ser tallar-li la cua si s'enduia el pot.
Va ser una dura negociació en la qual em vaig atrinxerar i vaig cedir un rínxol... no em feia gaire gràcia que em tallessin la cua com a penyora per guanyar el pot.
Era seguidor del concurs? Què el va fer decidir a presentar-s'hi?
La veritat és que no el mirava i m'ho van proposar perquè tornava de l'estranger i en aquell moment no tenia feina. Va ser també una oportunitat d'aprofitar el temps lliure que tenia i així em podia preparar.
És de formació científica. De ciències però amb afició a les lletres. S'ha de tenir alguna habilitat especial?
A casa sóc l'ovella negra. De cinc que som, sóc l'únic de ciències, si volem separar així. Tant els meus pares com les meves germanes són de lletres. Els meus pares sempre ens han fomentat les inquietuds culturals, la lectura, els idiomes... La meva germana és traductora. En general, l'esperit de ser curiosos. De petit, agafava l'atles i m'aprenia les capitals del món; sempre he estat una mica freak [rialles]. També he jugat molt a videojocs; tot ajuda.
L'última paraula, la que el fa guanyador, la coneixia?
La paraula és Kagú, un ocell d'Oceania. No, no el coneixia, i el primer que vaig fer va ser buscar-lo al Google i quedar-me amb la seva imatge. Molt maco.
Entenc que la dificultat era com escriure la primera lletra, amb K.
La dificultat aquí és fer-ho complicat perquè en el cinquè nivell et penses que hi haurà alguna trampa, algun truc, alguna h intercalada... i en realitat no n'hi ha. Ja m'havia passat altres vegades que em complicava i després em sortia malament la jugada; i vaig pensar “fes-ho senzill”. I si has buscat paraules complicades no hauràs topat amb aquestes que són fàcils de grafia.
Quantes vegades s'ha posat les mans al cap per fallar una paraula fàcil?
Moltes. He rebut moltes esbroncades a casa, a la feina. Quan vaig fallar lledó vaig rebre queixes de tothom, fins i tot de la gent de Castelló, de la Verge de Lledó.
I com porta la popularitat?
La gent gran i els nens, la franja d'edat que més mira el programa, sí que em paren pel carrer, però són molt amables.
Es veu com un incentiu per a aquests espectadors més joves?; està fent un doctorat en biomedicina.
M'agrada pensar que sí. També em xoca una mica quan els nens estan extasiats perquè surto per la tele; em tenen com un dibuix animat. No sé si ho associen al mèrit d'haver estudiat. Dono una imatge divertida però de fons hi ha l'estudi i espero que ho aprofitin i ho vegin com un model.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.