Comunicació

Acte de reivindicació de la força de la televisió local

Artur Mas demana als mitjans estar a l'alçada de les circumstàncies en la commemoració del 30è aniversari de TV Girona

Va dir que ara és l'hora de jugar-se-la i passar per sobre de comoditats

L'acte de commemoració dels 30 anys de TV Girona va servir per reivindicar la força dels mitjans de proximitat i del seu compromís amb el país. El president de la Generalitat, Artur Mas, que va cloure la celebració, va remarcar que “l'estol de mitjans” que hi ha a Catalunya demostren “la solidesa de la nostra democràcia”. Mas, que va ser ovacionat llargament en més d'una ocasió va assenyalar que ara és l'hora de jugar-se-la, “i passar per sobre de les comoditats estètiques”. El president va parafrasejar Eleanor Roosevelt i va recordar que “el futur pertany a aquells qui creuen en la bellesa dels seus somnis”. Va demanar també als mitjans que han d'estar a l'alçada de les circumstàncies. “Arriscar no és fàcil”, va assenyalar Artur Mas, exemplificant-ho en la figura de Joaquim Vidal, en el camp de l'emprenedoria i també dels mitjans de comunicació. El president va demanar als mitjans “honestedat” a l'hora d'informar i va recalcar la feina de TV Girona i El Punt Avui.

L'acte, que va tenir lloc a la Sala Simfònica de l' Auditori de Girona i el van presentar dos dels professionals de TV Girona, Aleix Freixas i Rosó Feliu, va començar amb una mirada al passat. Es va projectar un vídeo que combinava les fotografies en blanc i negre dels pioners, amb l'actualitat . En el primer parlament de la nit, el director de TV Girona, Àlex Martí va agrair a la família Vidal el suport d'aquests anys per afrontar els reptes. En quant al futur, va apostar per continuar “sortint al carrer”.

Premis a entitats

TV Girona va voler, en el seu 30è aniversari, homenatjar a entitats i personalitats que han excel·lit en la seva tasca i a més han fet que el nom de Girona traspassi fronteres. Els premiats van rebre un guardó de l'escultora Ció Abellí. En la categoria d'esport, es va reconèixer al club de bàsquet femení Spar Citylift Uni Girona , que aquesta temporada ha fet història guanyant la lliga estatal de bàsquet femení. El premi en l'àmbit cultural va ser pel productor cinematogràfic gironí Edmon Roch, guanyador del Goya 2015 per la pel·lícula El Niño però amb una llarga trajectòria al darrere amb títols com El perfum (2006), rodat al barri vell. En la modalitat de la solidaritat, es va reconèixer l'associació que organitza les Cantates per la Pau UAP!. El grup va agrair el premi, interpretant una cançó. Finalment el guardó TV Girona, que van lliurar el president de TV Girona, Joaquim Vidal i el president Artur Mas, va recaure a l' Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IdibGi). Fundat el 2005, l'objectiu és promoure la recerca biomèdica a les comarques gironines. Recentment, l' Idibgi ha estat becat per un projecte sobre l'esclerosi.

Voluntat de servei públic

El torn de parlaments institucionals el va obrir el president de TV Girona, Joaquim Vidal. En el seu discurs, Vidal va fer referència a l'essència de servei públic que té el canal gironí tot i ser una empresa privada: “Televisió de Girona és prou capaç de fer la funció d'explicar el que passa a la ciutat; això sí, garantint sempre la pluralitat d'opinions”. Vidal també va reivindicar la feina dels empresaris i dels emprenedors en un moment que ho necessita el país. Finalment va agrair la presència d'Artur Mas a l'acte d'aniversari, “un reconeixement” que “ajuda a tirar endavant els diferents projectes” del grup.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila va destacar la importància dels mitjans locals i del paper que tenen en el context actual. També va ressaltar la història d'èxit de TV Girona. Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont es va referir a la cadena gironina com a “televisió icònica” i va incidir en el fet que representen història audiovisual de trenta anys de la ciutat. La celebració es va cloure amb l'actuació del Cor Maragall i el Quartet de Corda de la Giorquestra, GIO Solistes , i amb les personalitats i els treballadors de la cadena gironina bufant el pastís d'aniversari

LA FRASE

A Catalunya, hi ha un estol de mitjans de comunicació, que són la solidesa de la nostra democràcia
Artur Mas
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia