Comunicació

El Síndic de Greuges insta a garantir l'arxiu audiovisual RTVV

Suggereix la Conselleria de Cultura que designe “a la major brevetat possible” l'arxiu on haurien de dipositar-se els fons

La resolució del síndic està motivada per la queixa d'ACICOM i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes

El Síndic de Greuges ha demanat a la Conselleria de Cultura que realitze “les accions necessàries” per a garantir la correcta conservació dels arxius audiovisuals de RTVV i RTVE. Alhora, suggereix que designe “a la major brevetat possible” l'arxiu on haurien de dipositar-se els fons.

La resolució del defensor del poble valencià està motivada per la queixa de l'Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom) i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes (CobdCV). Les dos entitats defensen, “des de fa molt temps, la necessària protecció i posada a l'abast de la ciutadania dels arxius audiovisuals de RTVV i de RTVE, formalitzant el desembre de 2013 la sol·licitud de Declaració de Bé Interès Cultural (BIC) del citat tresor audiovisual valencià”, expliquen els promotors de la sol·licitud en un comunicat.

“Hem aconseguit –prosseguixen– els informes favorables i preceptius del Consell Valencià de Cultura i de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, a més d'altres importants adhesions entre les quals destaca el ple municipal de l'Ajuntament de Burjassot per unanimitat, població on està actualment l'arxiu de RTVV”, la ràdio i televisió públiques valencianes que han estat tancades per l'anterior Consell.

Però, davant de la falta de resposta adequada de la Conselleria de Cultura (van passar els tres mesos de termini que preveu la llei sense resposta formal), van presentar queixa al Síndic de Greuges, que ha dictat una resolució suggerint a la Conselleria que, amb independència de l'instrument jurídic de protecció que utilitze, realitze les accions necessàries per tal de garantir la correcta conservació dels arxius d'audiovisuals de la RTVV i de la RTVE”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia