Comunicació

La CCMA i el Comitè d'Empresa de TVC acorden retornar gradualment fins al 2018 la rebaixa del 5% del sou

Arriben a un preacord del 13è Conveni Col·lectiu, que permet el “compliment esglaonat de la sentència en diferents exercicis”

Els representants del Comitè d'Empresa de Televisió de Catalunya (TVC) i la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han arribat a un preacord del 13è Conveni Col·lectiu, que estableix el procediment per aplicar, entre el 2015 i el 2018, la sentència de l'Audiència Nacional per retornar la rebaixa del 5% del sou. L'acord permetrà a la CCMA “el compliment esglaonat de la sentència en diferents exercicis i sense afectar de manera irreparable la prestació del servei públic de comunicació audiovisual”. El preacord entrarà en vigor quan sigui aprovat pels treballadors i el Consell de Govern, i s'hagi realitzat la tramitació legal en les instàncies oficials preceptives.

El preacord signat garanteix també la necessària estabilitat negociadora per al 13è Conveni Col·lectiu del mitjà televisió de la CCMA, amb una durada inicial prevista de dos anys (2015 i 2016), amb la previsió d'una possible extensió de la seva aplicació durant dos anys més (2017 i 2018) en cas de no haver arribat a un nou acord a finals del 2016. Segons la CCMA, el compliment esglaonat de la sentència evitarà “la desestabilització pressupostària que s'hauria produït a la CCMA en el supòsit d'haver-se vist obligada a complir aquest any les disposicions de la sentència”.

La CCMA ha valorat com “altament positiva la bona predisposició demostrada per les parts negociadores i l'assoliment d'aquest preacord, una entesa que ha de contribuir a consolidar un marc estable de negociació col·lectiva per continuar garantint el manteniment de la viabilitat pressupostària de la CCMA i el reforçament de la televisió pública de Catalunya”.

La CCMA renuncia a presentar un recurs a la sentència

Així mateix, els acords inclouen que la direcció de la CCMA renuncia a presentar recurs sobre la sentència de l'Audiència Nacional, segons ha informat el Comitè d'Empresa de TVC en un comunicat.

El comitè d'empresa de TVC ha destacat que el descompte del 5% “es deixarà d'aplicar quan l'acord sigui ratificat pels treballadors a principis de setembre” i que “la devolució es farà també i de manera immediata als treballadors acomiadats per l'ERO”.

El comitè ha explicat que el Conveni Col·lectiu que es recupera “serà vigent dos anys (2015-16) amb dos anys fins a finals de 2018 amb alguns afegits en matèria d'equiparació dels treballadors provinents d'altres empreses de l'ens públic i de limitació dels efectes de la desregulació de la jornada propiciats per la Reforma Laboral”. Han apuntat que també s'inclou el compromís de no fer acomiadaments col·lectius durant el període 2015-2018 i de negociar amb el Comitè els plans d'unificació i confluència de redaccions de TV3 i Catalunya Ràdio.

“Un pas decisiu cap a la resolució del llarg conflicte laboral”

Així mateix, el comitè d'empresa ha considerat que és “un pas decisiu cap a la resolució del llarg conflicte laboral dels últims anys a TV3, que ha provocat acomiadaments col·lectius i retallades de sou i de condicions laborals als treballadors, que ara comencen a ser restituïts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia